Michael Douglas va primi trofeul Palme d'Or onorific în cadrul ceremoniei de deschidere

Autorul articolului: Elena Didilă |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
David Shankbone, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons
David Shankbone, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Actorul american, Michael Douglas, va primi trofeul Palme d'Or onorific la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes pentru "cariera sa strălucitoare şi angajamentul faţă de cinema", în cadrul ceremoniei de deschidere din 16 mai, au anunţat miercuri organizatorii evenimentului.

"După peste 50 de ani de carieră, este o onoare să revin pe Croazetă pentru a deschide Festivalul şi pentru a vorbi limba noastră comună, cea a cinematografiei", a răspuns actorul în vârstă de 78 de ani într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Michael Douglas a prezentat patru filme în competiţia de la Cannes, pe Riviera franceză: "The China Syndrome" de James Bridges în 1979, "Basic Instinct" de Paul Verhoeven în 1992, "Falling Down" de Joel Schumacher în 1993 şi "My Life with Liberace" de Steven Soderbergh în 2013.

Tatăl său, Kirk Douglas, a prezidat juriul festivalului în 1980.

Michael Douglas a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în 1988 pentru rolul lui Gordon Gekko în filmul "Wall Street" de Oliver Stone. Continuarea, "Wall Street: Money Never Sleeps", a fost proiectată în afara competiţiei de la Cannes, în 2010.

El a fost, de asemenea, recompensat ca producător pentru "Zbor deasupra unui cuib de cuci" de Milos Forman, care a primit Oscarul pentru cel mai bun film în 1976.

Organizatorii celei de-a 76-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes nu au anunţat deocamdată componenţa juriului din acest an, prezidat de cineastul suedez Ruben Ostlund, care a câştigat de două ori trofeul Palme d'Or cu filmele "The Square" (2017) şi "Triangle of Sadness" (2022).

Citește și: Michael Douglas şi Catherine Zeta-Jones, pe covorul roşu alături de Dylan, fiul lor

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel