Mexic: Căsătorii colective de Valentine's Day

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Recorduri de scurta durată: Cele mai scurte căsătorii din lumea celebrităților / Photo by Deesha Chandra
Recorduri de scurta durată: Cele mai scurte căsătorii din lumea celebrităților / Photo by Deesha Chandra

Sute de cupluri s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii colective organizată marţi, de Valentine's Day (Ziua Îndrăgostiţilor), la Nezahualcoyotl, o localitate din statul mexican Mexico, unde "căsătoria pentru toţi" a fost de curând legalizată, informează AFP.

"Am decis să ne căsătorim aici deoarece pentru noi este o dată importantă, ne-am cunoscut pe 14 februarie", a declarat pentru AFP Sarai Vargas, o tânără de 24 de ani, după ce a spus "da" partenerei sale, Yazmin Acosta, în vârstă de 27 de ani.

"A fost ideal să nu plătesc nimic", a subliniat ea râzând, înainte de a adăuga cu seriozitate că "au trecut doar trei luni de când căsătoria pentru toţi a fost legalizată în statul Mexico".

"Căsătoria pentru toţi" a fost legalizată în octombrie în acest stat situat la periferia capitalei şi cel mai populat din ţară. Căsătoriile între persoane de acelaşi sex sunt astfel legale în toate cele 32 de state mexicane.

"Astăzi am celebrat 35 de căsătorii între persoane de acelaşi sex dintr-un total de 989", a declarat o sursă municipală.

Pe acordurile Marşului nupţial, cuplurile şi-au primit certificatele de căsătorie civilă sub o imensă copertină instalată pe esplanada primăriei.

Autorităţile locale au oferit servicii de coafură şi machiaj pentru cuplurile care urmau să se căsătorească.

Căsătorii colective au fost oficiate, de asemenea, în Nuevo Leon (nord) şi în Michoacan (vest) cu ocazia Valentine's Day din 2023.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel