Meteo: Lapoviță și ninsori în anumite zone ale țării - 9 Noiembrie

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Meteo: Lapoviță și ninsori în anumite zone ale țării - 9 Noiembrie
Meteo: Lapoviță și ninsori în anumite zone ale țării - 9 Noiembrie

Vremea frumoasă cuprinde aproape toată țara. Doar pe la munte mai sunt ceva condiții de precipitații, iar în sud-est și în centru se mai răcește puțin.  

Maximele pleacă de la 8 grade în depresiuni și 17 grade în Lunca Dunării, pe la Giurgiu.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde domină atmosfera însorită. Vântul prinde putere pe litoral, iar temperaturile, în scădere față de miercuri, se opresc la 16 grade.

Vreme frumoasă găsim și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Norii apar destul de rar, însă se răcește și se vor înregistra tot 16 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem soare în cea mai mare parte a zilei. Din când în când se adună câțiva nori, în special pe la munte, pe unde o să picure trecător, pe spații mici. La altitudini mari s-ar putea să ningă sau să cadă lapoviță.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, doar în zona montană vor fi ceva înnorări, poate și doi sau trei stropi de ploaie. În rest se anunță o zi frumoasă, cu 13 grade la orele amiezii.

În ținuturile vestice avem condiții meteo foarte bune: soare, câțiva nori inofensivi și până la 16 grade în sudul Banatului, pe la Reșița.

În Transilvania soarele strălucește toată ziua, însă maximele scad față de miercuri și vor fi cel mult 12 grade. La noapte temperaturile coboară sub pragul înghețului în toată provincia, iar în depresiuni ajung la -8 grade.

În Oltenia găsim vreme bună și atmosferă foarte plăcută după prânz, când se ating 16 grade. Vântul nu pune probleme, iar la noapte se răcește destul de tare: pe la Târgu-Jiu minima ajunge la -1 grad.

În ținuturile sudice norii apar sporadic, vântul adie plăcut, iar temperaturile se mențin ridicate pentru acest moment al anului: în Lunca Dunării, pe la Giurgiu, maxima ajunge la 17 grade.

Vremea în București

În București ziua de joi aduce vreme frumoasă, soare, vânt domol și 15-16 grade pe la amiază. Cerul se înseninează pe timpul nopții, dar se face mai frig și minima ajunge la 3-4 grade.

Vremea la munte

La munte se îndreaptă vremea, dar temperaturile scad față de ieri. În Carpații Orientali și în estul Meridionalilor mai apar ceva înnorări, poate și precipitații slabe. În rest avem o zi destul de însorită și un vânt mai activ la altitudini mari.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel