Mesajul Papei Francisc, după decesul Papei Emerit Benedict al XVI-lea

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Papa Francisc a transmis un mesaj, după ce Papa Emerit Benedict al XVI-lea a murit în ajun de Anul Nou.

Papa Francisc a oficiat slujba de sfârșit de an a Vecerniei, urmată de recitarea Te Deum-ului, cântarea solemnă a Bisericii de Ziua Recunoștinței pentru anul ce a trecut. Sărbătoarea de Revelion a avut loc în Bazilica Sfântul Petru.

În omilia sa, Papa și-a amintit de Papa Emerit Benedict al XVI-lea, care a ieri dimineață, și a remarcat marea sa bunătate, mărturia de credință și rugăciuna.

„Și vorbind despre bunătate, în acest moment, gândul meu se îndreaptă în mod firesc către dragul Papă Emerit Benedict al XVI-lea, care ne-a părăsit în această dimineață.

Suntem mișcați când ne amintim de o persoană atât de nobilă, atât de amabilă și simțim o asemenea recunoştinţă în inimile noastre: recunoştinţă lui Dumnezeu pentru că L-a dat Bisericii şi lumii, recunoștință față de el pentru tot binele pe care l-a realizat și, mai ales, pentru mărturia de credință și rugăciune, mai ales în acești ultimi ani ai vieții. Numai Dumnezeu cunoaște valoarea și puterea mijlocirii sale, a jertfelor pe care le-a oferit pentru binele Bisericii”, a spus Papa Francisc, conform Vatican News.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel