Melodii celebre ale artiștilor cenzurate sau interzise din diverse motive

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Melodii celebre ale artiștilor cenzurate sau interzise din diverse motive
Melodii celebre ale artiștilor cenzurate sau interzise din diverse motive

Sunt cântece cunoscute, iubite și familiare, cu versuri pe care le știm sau pe care le-am auzit măcar o dată. Acestea sunt piese muzicale apreciate de majoritatea dintre noi, chiar dacă au fost modificate sau chiar interzise în diverse regiuni ale lumii din diferite motive, mai mult sau mai puțin justificate.

Muzica reprezintă un instrument esențial pe care mulți artiști îl utilizează pentru a transmite opiniile, mesajele și sentimentele lor către ceilalți. Adesea, unele cântece extrem de populare devin atât de controversate încât ajung să fie complet interzise pentru public sau să fie supuse cenzurii. Care dintre piesele de mai jos este preferata ta?

Greased Lightning - John Travolta

Fanii muzicalului “Grease Lightning” (1977), cu John Travolta în rol principal, adoră cu siguranţă această melodie, dar probabil că majoritatea oamenilor nu ştiu că a fost interzisă iniţial. Din cauza unui înjurături ce apare în versuri, “Greased Lightning” nu a fost redat la radio la acea vreme. 

Love Game - Lady Gaga

Lady Gaga a fost de cele mai multe ori un personaj controversat, indiferent dacă se datorează ţinutelor ei bizare sau pieselor muzicale. Melodia „Love Game” a fost cenzurată din cauza versurilor sale uşor pornografice. În plus, o altă melodie de-ale sale, “Iuda”, a fost interzisă în Liban deoarece mulţi au considerat că este o blasfemie faţă de creştinism.

Happiness Is A Warm Gun - The Beatles

Multe melodii ale trupei The Beatles au fost controversate de-a lungul anilor, inclusiv „Happiness Is A Warm Gun”. Piesa a fost interzisă la acea vreme la radio deoarece John Lennon a fost acuzat că versurile cu tentă sexuală se refereau la Yoko Ono, fosta sa soţie de origine japoneză.

If U Seek Amy - Britney Spears

Din cauza versurilor cu tentă sexuală, multe posturi de radio au cenzurat sau au interzis melodia lui Britney Spears.

Like A Prayer - Madonna

Madonna este unul dintre cei mai îndrăgiţi artişti, însă nu şi când vine vorba despre melodia “Like A Prayer”, iar asta pentru că videoclipul a fost criticat de Vatican. Papa le-a cerut oamenilor să îi boicoteze concertele după lansarea piesei, în timp ce în Egipt şi în Rusia este interzisă.

The Real Slim Shady - Eminem

Eminem este un rapper ce face furori cu piesele sale muzicale. În 2001, “The Real Slim Shady” a avut versuri tendenţioase determinând multe posturi de radio să cenzureze ori să interzică piesa artistului.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel