Medvedev a spus când se va încheia „operațiunea specială” și dacă Rusia va folosi arme nucleare

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: SCRF.GOV.RU
Foto: SCRF.GOV.RU

Potrivit lui, acum este un război nu numai cu Ucraina, ci și cu NATO

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei și principalul alcoolic al Kremlinului, Dmytro Medvedev, a povestit cum vede Kremlinul motivele, cursul și finalizarea invaziei ruse a Ucrainei, relatează publicația Timesnow.

 

Când ar folosi Rusia arme nucleare

Rusia descurajează riscul unui al treilea război mondial lansând o invazie a Ucrainei, susține Medvedev.

„Totuși, până acum situația se poate schimba. Deși, dacă faci o asemenea comparație biblică și îți amintești cuvintele din Apocalipsa lui Ioan Teologul, adică din Apocalipsă: „Și primul înger a sunat din trâmbiță, și a fost grindină și foc” - ei bine, cel puțin primul înger a sunat din trâmbiță. Dar apocalipsa nu a venit încă și, sper, nu va veni”, a spus Medvedev.

El a enumerat patru motive pentru care Rusia ar putea recurge la utilizarea armelor nucleare, făcând referire la un document intitulat „Fundamentals of Public Policy in the Field of Nuclear Deterrence”:

  • Lansarea rachetelor nucleare de către inamic.

  • Utilizarea armelor nucleare de către inamic.

  • Nevoia de a lovi infrastructura critică care operează arme nucleare.

  • Alte acțiuni care amenință existența Rusiei.

Potrivit lui Medvedev, nimeni nu întreprinde astfel de acțiuni acum.

Medvedev a menționat că Rusia nu a folosit niciodată arme nucleare tactice sau arme cu uraniu sărăcit, „spre deosebire de statele NATO, care le-au folosit destul de activ în Iugoslavia și Irak în ultimii 20-30 de ani”.

Rusia conduce o versiune „soft” a „operațiunii speciale” în Ucraina

Rusia nu este deliberat de acord cu un scenariu dur de război în Ucraina, desfășurând o „operațiune specială” „după varianta cea mai blândă”, deși conflictul s-ar fi încheiat mai repede cu cea dură, susține Medvedev.

În plus, potrivit șefului adjunct al Consiliului de Securitate, nu există doar un război cu Ucraina, ci și un război proxy cu NATO, parte din care Medvedev a numit problema aprovizionării cu gaze.

Rusia este de fapt în război cu SUA și NATO

„SUA și membrii NATO sunt, de fapt, implicați în acest conflict acum. Și duc un așa-zis război prin procură împotriva Federației Ruse, care constă în faptul că ele, aceste state, nu contribuie la încetarea conflictului, ci dimpotrivă, îl aprind în orice mod posibil, furnizând diverse tipuri de arme ofensive, variind de la arme de calibru mic până la sisteme de rachete de tip salvă de tipul binecunoscutului sistem HIMARS”, crede el.

Medvedev nu se teme de HIMARS

Fostul președinte al Federației Ruse a refuzat să considere HIMARS o amenințare semnificativă pentru Rusia. „În ceea ce privește acești HIMARS, desigur, ei nu reprezintă încă o amenințare atât de semnificativă. Când o astfel de rachetă zboară 70 de kilometri, este una , iar când zboară 300-400 de kilometri, e alta, este deja o amenințare pentru teritoriul Federației Ruse”, a spus el.

Kievul a refuzat să negocieze

Vorbind despre soluționarea diplomatică a conflictului, vicepreședintele Consiliului de Securitate a reamintit că conducerea Ucrainei a refuzat să negocieze, iar perspectiva lor va depinde de evoluția evenimentelor.

„La un moment dat, conducerea Ucrainei, indiferent de modul în care o tratează, condusă de domnul Zelenskyi, a spus că nu avem nevoie de aceste negocieri, avem nevoie de un război până la capăt sau, după cum se obișnuiește să spunem acum, un război până la ultimul ucrainean. Și au părăsit aceste negocieri și nu mai participă la ele”, a spus el.

De ce are nevoie Rusia pentru a opri „operațiunea specială”

Refuzul Ucrainei de a participa la NATO este o condiție necesară, dar nu suficientă pentru atingerea păcii, a remarcat Medvedev. El cere garanții de securitate pentru Rusia.

„De îndată ce garanțiile vor fi produse, introduse în contractul semnat de toate părțile, aceasta va fi o condiție suficientă pentru a opri operațiunea, desigur, dacă obiectivele acesteia vor fi atinse”, susține oficialul.

Despre aprovizionarea cu gaze către Europa

Europa nu va primi gaz în volumul necesar dacă rușii continuă să-și storească mâinile, problema aprovizionării cu gaze este parte a războiului purtat împotriva Rusiei.

Despre Zelenskyi

Caracterizându-l pe președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyi, Medvedev a precizat că, în calitate de reprezentant al țării sale, își păstrează calitățile de interlocutor pentru Rusia, deși Moscova nu are încredere în el.

„Este o persoană fără experiență, dependentă de deciziile altor țări și predispusă la influența psihotropelor. Dar ce să facă - a fost ales de cetățenii ucraineni”, a recunoscut el.

Despre referendumuri în teritoriile ocupate

Vorbind despre perspectivele anexării teritoriilor Ucrainei ocupate de armata rusă, Medvedev a spus că acest lucru s-ar putea întâmpla. numai dacă se organizează referendumuri relevante în aceste zone.

„Un referendum similar a fost organizat în Crimeea. Cum s-a terminat, toată lumea știe că Crimeea s-a întors în Rusia și a devenit teritoriu rus. Cât despre referendumurile de pe teritoriul acestor țări, să le vedem rezultatele”, a rezumat Medvedev.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel