Măsuri stricte înainte de Halloween într-un cartier din Tokyo pentru a evita producerea unei drame

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Măsuri stricte înainte de Halloween într-un cartier din Tokyo pentru a evita producerea unei drame/Freepik
Măsuri stricte înainte de Halloween într-un cartier din Tokyo pentru a evita producerea unei drame/Freepik

"Nu veniţi în Shibuya de Halloween": în pofida acestui avertisment şi a măsurilor de limitare a vânzării de alcool, primăria acestui cartier la modă din Tokyo se teme de un aflux de petrecăreţi şi de excese potenţial grave, informează AFP.

Cartierul nipon, cunoscut în lumea întreagă pentru imensul său pasaj pietonal "Shibuya scramble", este de mai mulţi ani o destinaţie preferată a mulţimilor costumate şi dornice să petreacă de Halloween.

Dar la un an după drama sud-coreeană din Itaewon, un cartier din Seul în care 159 de persoane au murit în urma unei busculade gigantice pe 29 octombrie 2022 în timp ce participau la sărbătoarea de Halloween, primarul din Shibuya nu doreşte să îşi asume niciun risc.

La începutul serii de vineri, mulţimea din faţa gării Shibuya era considerabil mai mare decât într-un weekend obişnuit, grăbindu-se să plece pe străzile iluminate ale cartierului sau zăbovind în grupuri între panouri uriaşe care le reaminteau că zona nu găzduieşte nicio petrecere şi că este interzis consumul de alcool pe stradă.

"Suntem extrem de îngrijoraţi că accidente mortale similare cu cel din Itaewon s-ar putea produce în Shibuya", a explicat primarul districtului, Ken Hasebe, într-o conferinţă de presă organizată la începutul acestei luni.

Odată cu ridicarea restricţiilor anti-COVID şi revenirea în masă a turiştilor străini după redeschiderea completă a frontierelor Japoniei la sfârşitul anului 2022, consumul de alcool pe străzi "a dus la incidente cu rezidenţii şi la accidente potenţial grave', a adăugat el, referindu-se la incidente de furt, violenţă şi agresiuni sexuale.

În ultima seară de Halloween din epoca pre-COVID-19, în 2019, autorităţile estimează că 40.000 de petrecăreţi s-au adunat în Shibuya şi cred că până la 60.000 de persoane ar putea veni anul acesta dacă nu se iau măsuri pentru a-i descuraja.

Reprezentanţii districtului, care intenţionează să trimită pe teren 300 de agenţi de securitate, recunosc însă că nu au autoritatea legală de a restricţiona accesul pe drumurile publice sau de a-i sancţiona pe cei care consumă alcool. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel