Măsuri pentru fluidizarea traficului dinspre litoral, la final de minivacanţă. Ce trebuie să ştiţi înainte de a pleca la drum

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Autostrada. Foto: Pexels.com
Autostrada. Foto: Pexels.com

Autorităţile încearcă să rezolve problema aglomeraţiei care se estimează că va apărea pe drumurile din ţară luni, la finalul minivacanţei de Rusalii.

Luni, 5 iunie, între orele 12:00 și 22:00, în funcție de nivelul traficului, CNAIR și Poliția Rutieră vor implementa o măsură de deviere a circulației pe sensul de mers București - Constanța al Autostrăzii A2 prin intermediul nodului rutier Drajna.

"Având în vedere că pe tronsonul kilometric 142 – 148, din cauza lucrărilor de reabilitare a podului peste brațul Borcea, traficul este deviat către calea 1, unde se circulă pe câte o bandă pe sens, în vederea fluidizării traficului, se va recurge la oprirea circulației pe sensul către litoral, în anumite intervale orare, pentru a permite deplasarea pe două benzi a celor care circulă pe sensul către Capitală.

Astfel, recomandăm celor care intenționează să plece dinspre București spre Constanța să țină cont că, în intervalul orar 12.00-22.00, traficul va fi deviat, pentru anumite perioade, prin nodul rutier Drajna și nu vor mai putea continua deplasarea pe Autostrada A2 să utilizeze următoarea rută:

A2 (București – Nod Rutier Drajna) – DN21 (Nod Rutier Drajna - Slobozia) – DN2A (Slobozia – Țăndărei – Giurgeni – Hârșova – Ovidiu – Constanța.

Pentru evitarea timpilor de așteptare în coloană, cei care se întorc de la mare pot opta pentru rute alternative la Autostrada A2, respectiv:

•     DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia - Urziceni – DN 2 – București;

•      A2 – Fetești sau Drajna - DN 3A – Lehliu-Gară - DN 3 – Fundulea – București;

•     DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna - A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași - DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București)", transmite CNAIR printr-un comunicat de presă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel