Măsuri de securitate excepționale implementate de Google Maps și Waze în contextul conflictului din Israel

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Google investește 75 de milioane de dolari pentru a învăța un milion de americani cum să folosească inteligența artificială/ Sursa foto: Pexels
Google investește 75 de milioane de dolari pentru a învăța un milion de americani cum să folosească inteligența artificială/ Sursa foto: Pexels

În timpul confruntării dintre Israel și Hamas, Google a luat o decizie fără precedent.

Google a anunțat că, în scopuri de securitate, va dezactiva temporar informațiile în timp real despre trafic pe Google Maps și Waze în Israel. Această decizie a fost luată în contextul conflictului dintre Israel și Hamas.

Google a confirmat că va dezactiva temporar informațiile despre trafic în timp real pe Google Maps și Waze în Israel, pe măsură ce israelienii se pregătesc pentru o posibilă invazie terestră în Gaza.

„După cum am procedat în trecut în situații de conflict și în lumina evoluției situației regionale, am decis să dezactivăm temporar capacitatea de a afișa în timp real informații despre trafic și starea de ocupare pentru a asigura siguranța comunităților locale", a declarat un purtător de cuvânt al Google Maps.

Cu toate acestea, nu au fost furnizate detalii specifice cu privire la faptul dacă această măsură se aplică în Israel, în Gaza sau în ambele zone, și nici nu s-a menționat dacă a fost o solicitare din partea Forțelor de Apărare ale Israelului. Prima știre despre această decizie a fost raportată de site-ul Geektime.

Google Maps a subliniat că „orice persoană care se îndreaptă către o destinație va continua să primească rute și estimări ale timpului de sosire care iau în considerare condițiile de trafic curente".

În 2013, Google a achiziționat serviciul israelian de cartografiere Waze, iar în 2022, a fuzionat echipele de produse ale celor două companii.

Google a aplicat o abordare similară anul trecut, când a avut loc invazia Rusiei în Ucraina, potrivit Reuters. În Ucraina, Google a dezactivat temporar datele în timp real referitoare la mișcările vehiculelor.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel