Măsuri de Bobotează: Accesul spre Catedrala Patriarhală, doar dinspre Piaţa Unirii

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Accesul credincioşilor spre Catedrala Patriarhală se va realiza, joi, de Bobotează, începând cu ora 6,30, doar dinspre Piaţa Unirii, pe un singur sens, delimitat ca atare în partea dreaptă, a anunţat Jandarmeria Capitalei.

La Catedrala Patriarhală de pe Dealul Mitropoliei, precum şi la alte lăcaşe de cult din Bucureşti vor avea loc joi manifestări religioase.

Pentru asigurarea respectării măsurilor de distanţare fizică şi prevenirea aglomerărilor de persoane în apropierea lăcaşelor de cult, vor fi create culoare special amenajate pentru deplasarea participanţilor, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Bucureşti, transmis Agerpres.

Astfel, accesul credincioşilor spre Catedrala Patriarhală se va realiza începând cu ora 6,30, doar dinspre Piaţa Unirii, pe un singur sens, delimitat ca atare în partea dreaptă. Afluirea şi defluirea prin Strada 11 Iunie sunt restricţionate.

Intrare în număr limitat



Tot în vederea respectării acestor măsuri, participanţii la slujbe vor fi îndrumaţi de voluntari ai organizatorului către locaţiile în care se va putea intra în număr limitat, iar Agheasma Mare va fi oferită în sticle îmbuteliate, doar de către voluntari.

Jandarmeria Capitalei le recomandă cetăţenilor: să adopte un comportament civilizat şi să respecte indicaţiile jandarmilor; să respecte măsurile de protecţie sanitară (purtarea măştii de protecţie şi distanţarea fizică, acolo unde actele normative o impun); să fie atenţi la bunurile personale, pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni de furt din buzunare; dacă sunt martorii unor fapte antisociale, să apeleze la cea mai apropiată patrulă de jandarmi sau la numărul de urgenţă 112.

Zece temerari înscrişi pentru recuperarea crucii de Bobotează, la Brăila

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel