Mașină în flăcări la Pasajul Unirii: Doi copii și un adult se aflau în automobil. Pompierii au intervenit cu dificultate/ video și foto

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Un incendiu a avut loc marți, în interiorul Pasajului Unirii. În mașina cuprinsă de flăcări erau doi copii și un adult, iar pompierii au intervenit cu dificultate, deoarece înălțimea autospecialelor depășește gabaritul maxim admis.

 

UPDATE 3: Prefectul Capitalei spune că maşina a ars complet.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat marţi că maşina care a luat foc în pasajul Unirii a ars complet, iar evacuarea fumului prin sistemele de ventilaţie va dura probabil în jur de o oră.

"Ventilaţia la pasaj este făcută pentru un trafic normal. În momentul în care ia foc un autovehicul, în interiorul pasajului este normal să fie cantitatea de fum mai mare. Necesită probabil o jumătate de oră, o oră pentru ca tot fumul, care a rezultat de la autoturismul care a ars în întregime, să fie evacuat. Repet, este un incident de trafic, în pasaj s-a întâmplat să ia foc un autoturism", a spus Greblă, potrivit Agerpres.

Nu au fost victime. Toate persoanele au fost evacuate din pasaj, iar în prezent acolo se mai află doar forţele de intervenţie.

Au acţionat mai multe autospeciale de stingere şi SMURD.

În prezent, se evacuează fumul prin sistemele de ventilaţie.

UPDATE 2: Incendiul este lichidat. „E vorba de un incendiu la un autoturism. A dus la inundarea pasajului cu fum. Sunt opt mașini de stingere. La acest moment, incendiul este lichidat. Toate persoanele din tunel au fost evacuate”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

UPDATE 1: În mașina cuprinsă de flăcări se aflau doi copii și un adult.

Știre inițială:

Oamenii care se aflau în autoturisme în Pasajul Unirii au început să iasă pe jos. La fața locului acționează 5 autospeciale de stingere a incendiului din cadrul SMURD.

Pompierii intervin cu dificultate, întrucât înălțimea autospecialelor depășește gabaritul maxim admis.

În acest moment circulația în Pasajul Unirii este oprită, au transmis forțele de intervenție.

”Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs in pasajul Unirii. Arde un autoturism, cu degajări mari de fum. Nu sunt victime pana in acest moment”, anunță poliția. 

Reprezentații primăriei au ajuns la fața locului. Vă reamintim că pasajul a fost redeschis luna trecută, după o investiție de 12 milioane de euro și dispune de cel mai performant sistem de ventilaţie.

De atunci au intervenit mai multe probleme la pasaj, referitoare la gabaritul maxim admis. Mai multe camioane au rămas blocate în interior, în decurs de o lună.

VEZI ȘI: Pasajul Unirii, blocat din cauza unui TIR care a acroșat limitatorul de înălțime

VEZI ȘI: Un camion a rămas blocat în Pasajul Unirii

Ce spunea Primăria Sectorului 4 la redeschiderea Pasajului Unirii, luna trecută?

„După 77 de zile de muncă, fără niciun fel de întârziere, lucrările de punere în siguranţă a celui mai important obiectiv de infrastructură din Capitală s-au încheiat. Urmare a unei investiţii de 12 milioane de euro, Pasajul rutier Unirii, cu o lungime de aproximativ 900 de metri, a devenit cel mai sigur tunel rutier, din punct de vedere al infrastructurii din România, dar şi cel mai tehnologizat din ţară”, se arăta într-un comunicat, la data respectivă.

Conform sursei citate, peste 1.800 de ore de lucru au fost necesare pentru această transformare, timp în care constructorii au izolat toate infiltraţiile de la nivelul carosabilului, au închis fisurile din pereţii interiori ai pasajului prin injectarea unor mortare speciale, pe care, ulterior, i-au îmbrăcat cu peste 3.000 de panouri metalice.

Pentru a creşte vizibilitatea în tunel, au fost montate 498 de corpuri de iluminat şi bandă LED pe o suprafaţă de 4 kilometri.

Totodată, la suprafaţă au fost instalaţi 30 de stâlpi de iluminat, precum şi 150 de proiectoare (pe rampă), astfel încât iluminatul în pasaj să devină un ghidaj de siguranţă pentru şoferi.

„Pasajul Unirii are, în momentul de faţă, cel mai performant sistem de ventilaţie. De ultimă generaţie, conceput special pentru aerisirea pasajelor rutiere, precum arhicunoscutul tunel rutier Mont Blanc ce leagă Franţa de Italia, sistemul este complet automatizat şi are două regimuri de funcţionare. Acesta este compus din 60 de ventilatoare, care intervin de îndată în momentul în care nivelul noxelor în tunel ajunge să fie unul foarte ridicat şi, totodată, evacuează fumul către zonele de ieşire, în caz de incendiu”, se precizează în comunicatul citat.

În paralel cu aceste lucrări, s-a intervenit la înlocuirea reţelelor edilitare de apă şi canal, a celor electrice, în vederea instalării noului sistem de iluminat, precum şi la montarea unui nou sistem de supraveghere video. Pasajul a fost dotat cu două defibrilatoare automate pentru situaţii de urgenţă, cât şi cu amplificatoare pentru semnalul de telefonie mobilă. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel