Masha, de la Pussy Riot: Cum am scăpat? Am tăiat brățara electronică și m-am deghizat!

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Maria Alyokhina, una dintre membrii Pussy Riot , a reușit să evadeze din Rusia, unde era declarată fugară încă din aprilie.

Maria 'Masha' Alyokhina din Rusia a scăpat tăind mai întâi brățara electronică cu care autoritățile ruse îi monitorizat mișcările.

Masha spune că a decis să fugă și și-a tăiat brățara după invazia sângeroasă a Ucrainei de către Rusia.

Apartamentul în care locuia era supravegheat de poliția rusă, iar autoritățile ruse i-au confiscat pașaportul.

Maria Alyokhina a fugit din Rusia, lăsându-și telefonul mobil acasă pentru a evita să fie urmărită.

Ca să evite poliția, Masha s-a deghizat în livratoare de mâncare, la fel cum a făcut și iubita sa, Lucy Stein, care a părăsit Rusia cu o lună mai devreme.

A încercat să iasă de trei ori din Belarus

Un prieten a dus-o la granița cu Belarus și a reușit să treacă. S-a ascuns câteva zile în satele din țara lui Lukașenko, apoi a trecut în Lituania, pentru ca Islanda să-i poată oferi în sfârșit un adăpost temporar.

Ieșirea din Belarus a fost cea mai dificilă, polițiștii refuzând în două rânduri să îi permită Mashei ieșirea din Belarus.

Abia la a treia încercare a reușit. Potrivit NYT, artistul islandez Ragnar Kjartansson a convins oficialii unui stat al Uniunii Europene să îi elibereze lui Alyokhina un titlu de călătorie, care îi conferea același statut de cetățean al Uniunii Europene. Oficialii din acea țară au cerut să nu fie numit de teamă să nu provoace repercusiuni diplomatice, mai arată publicația citată

Documentul folosit de Alyokhina a fost introdus ilegal în Belarus. Cât timp a fost acolo, a evitat hotelurile sau orice loc unde i se putea cere legitimația, ceea ce ar fi putut să-i alerteze pe cei care o căutau.

Foto: Masha, într-o secție de poliție din Rusia

„Multă magie s-a întâmplat săptămâna trecută”, a spus ea. ”Sună ca un roman”, a dăugat Masha.

Alyokhina este o veterană a colectivului Pussy Riot, o veterană a închisorilor rusești, a represiunii rusești, o femeie care, în Catedrala Mântuitorului Hristos din Moscova, a implorat-o pe Fecioara Maria să-l ia pe Putin.

Datorită acelei performanțe, ea și Nadezhda Tolokonjikova au petrecut doi ani în barăcile confortabile ale coloniilor de închisorile rusești, pe care le descrie : „Aceștia sunt gulaș, gulaș cu condimentul Federației Ruse”.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel