Martin Scorsese anunță un nou film despre Isus

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Martin Scorsese
Martin Scorsese

Martin Scorsese se află în prezent într-o vizită în Italia după Festivalul de la Cannes, în cadrul căreia regizorul american, cunoscut şi pentru înclinaţiile sale religioase, s-a întâlnit weekendul trecut cu papa Francisc şi a anunţat că va realiza un film despre Isus, informează revista Variety.

"Am răspuns la apelul lansat de papă către artişti în singurul fel pe care eu îl cunosc: imaginând şi scriind un scenariu pentru un film despre Isus", a anunţat Martin Scorsese sâmbătă în timpul unei conferinţe de presă la Vatican, potrivit mai multor surse. "Şi sunt pe cale să încep să îl realizez", a adăugat cineastul american, sugerând că acesta ar putea fi următorul său film.

Tot sâmbătă, înainte să participe la acea conferinţă - intitulată "Estetica Globală a Imaginaţiei Catolice" -, Martin Scorsese şi soţia lui, Helen Morris, s-au întâlnit cu papa Francisc cu ocazia unei scurte audienţe private la Vatican.

Conferinţa a fost organizată de publicaţia iezuită La Civilta Cattolica şi de Universitatea Georgetown. Antonio Spadaro, editor al acestui periodic religios, a dezvăluit pe site-ul publicaţiei că în timpul conversaţiei sale cu Martin Scorsese, cineastul american a alternat între referiri la filmele sale şi anecdote cu caracter personal. "Felul în care Sfântul Părinte ne-a îndemnat să îl vedem pe Isus m-a emoţionat", a declarat celebrul regizor din Statele Unite.

În ceea ce priveşte referinţele cinematografice, Martin Scorsese a menţionat în acea conversaţie admiraţia sa faţă de filmul "The Gospel According to St. Matthew", regizat de Pier Paolo Pasolini. Martin Scorsese a vorbit şi despre înţelesurile din controversatul său film epic din 1988 "The Last Temptation of Christ" şi despre "etapa ulterioară a cercetărilor sale despre personalitatea lui Isus", reprezentată în drama sa de mai mici dimensiuni din 2016 "Silence", un film despre persecuţia iezuiţilor creştini în Japonia secolului al XVII-lea. Acel film a fost proiectat în 2016 la Vatican. Francisc este primul papă iezuit din istoria Bisericii Catolice şi este deja de notorietate faptul că el s-a alăturat Ordinului Iezuit în tinereţe, când spera să devină misionar în Japonia.

Turneul italian al regizorului Martin Scorsese include şi o serie de proiecţii ale filmelor sale, însoţite de lucrări care i-au influenţat filmografia, pe care le-a prezentat luni la cinemateca Casa del Cinema din Roma; un masterclass pe care îl va susţine marţi pentru studenţii de la şcoala de film Centro Sperimentale din Roma; şi o conversaţie pe scenă, vineri, la Bologna, unde va fi invitatul instituţiei Cineteca di Bologna, arhivele de film ce organizează Festivalul Il Cinema Ritrovato, dedicat filmelor de patrimoniu. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel