Mark Knopfler, solistul lui Dire Straits, a împlinit 73 de ani. Mesajele primite de la fani

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Mark Knopfler împlinește astă 73 de ani.

Unul dintre cei mai îndrăgiți soliști de muzică rock, Mark Knopfler, își serbează astăzi ziua de naștere.

Fanii i-au urat ”La mulți ani” pe rețelele de socializare.

””La mulți ani pentru o legendă” sau ”Ești părintele celei mai bune muzici. Îți urez o zi frumoasă”, sunt doar câteva dintre mesajele postate de admiratori.

Mark Knopfler, cântăreț-compozitor, producător și compozitor, este unul dintre cei mai de succes muzicieni pe care i-a produs vreodată Regatul Unit și este adesea citat drept unul dintre cei mai mari chitariști ai tuturor timpurilor.

Knopfler s-a născut în Glasgow, Scoția, și a crescut în Blyth , lângă Newcastle , în Anglia, de la vârsta de șapte ani. 

După ce a absolvit Universitatea din Leeds și a lucrat timp de trei ani ca lector universitar, Knopfler a co-fondat Dire Straits împreună cu fratele său mai mic, David Knopfler . 

Prima dată a devenit cunoscut în anii 80 ca lider al formației Dire Straits, care a creat multe dintre melodiile semnificate ale epocii, inclusiv „Sultans Of Swing”, „Money For Nothing”, „Romeo And Juliet” și „Walk Of Life”. 

Ultimul turneu Dire Straits a fost în 1992, iar după aceea, Mark a pornit pe o nouă cale ca artist solo.

În anii următori, Knopfler a lansat nouă albume solo de rock rootsy sofisticat și a continuat să vândă turnee pe tot globul cu trupa sa, încântând publicul oriunde ar merge. De-a lungul anilor, Mark a scris muzica pentru mai multe filme,, Cal , The Princess Bride , Last Exit To Brooklyn și Wag The Dog și a cântat și a înregistrat cu mulți artiști, printre care Bob Dylan, Van Morrison , Tina Turner , Randy Newman și regretatul Chet Atkins.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel