Mariupol, noul ALEP: ”Două zile de iad, Armaghedon”. Primarul din Mariupol a relatat URGIILE

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Ministerul de interne / facebook
Foto: Ministerul de interne / facebook

Primarul din Mariupol  Vadym Boychenko a înregistrat un mesaj video despre situația catastrofală din oraș.

Potrivit acestuia, trupele ruse bombardează loturi de locuințe și împiedică livrarea ajutorului umanitar.

"În a 15-a zi are loc un război cinic și distructiv împotriva umanității. Două zile de iad, Armaghedon. Ei trag cinic cu arme interzise, în zone rezidențiale. La fiecare 30 de minute, în orașul Mariupol veneau lovituri aeriene, lovind ansambluri de locuințe, ucigând civili, bătrâni, femei, copii. Aceasta este măreția armatei ruse de astăzi? Mariupol este pașnic", - a declarat primarul.

Potrivit acestuia, ocupanții „țin captivi în mod cinic 400.000 de locuitori ai Mariupolului care așteaptă coridorul umanitar”.

Viceprimarul localității,Serhiy Orlov, susține că în cele două săptămâni de război, la Mariupol au murit 1170 de civili ca urmare a bombardamentelor.

”47 de civili au fost îngropați astăzi (09.03.2022 n.r.) într-o groapă comună. Oamenii au rămas fără apă, căldură, electricitate, gaze. Locuitorii topesc zăpada pentru a bea și ard lemne de foc”, a spus Orlov, citat de Lb.

„Teroarea totală”

În seara zilei de 10 martie, președintele Volodymyr Zelensky a vorbit despre blocada lui Mariupol de către ocupanții ruși.

În ciuda faptului că trupele ruse nu s-au oprit din trageri, am dat totuși ordin să trimit un convoi de camioane la Mariupol - cu alimente, apă și medicamente.

Dar ocupanții au lansat un atac cu tancuri pe acest coridor al „vieții” pentru Mariupol. Au primit un ordin clar de a ține ostatic Mariupolul. Bombardamente constante, trageri constantă. Astăzi au distrus clădirea Direcției principale a Serviciului de Stat de Urgență din regiunea Donețk.

Zelenski a numit ceea ce se întâmpla „teroare totală”.

"Teroare. De la teroriști cu experiență. Lumea trebuie să știe asta. Trebuie să recunoască asta. Cu toții avem de-a face cu un stat terorist. Dar orice ar fi, vom încerca! În mod constant! Vom încerca în continuare să trimitem în Mariupol ajutorul de care au atât de disperată nevoie”, a spus Zelenski .

El a amintit că ocupanții fac totul pentru a înșela poporul nostru din orașele asediate.

"Ei blochează comunicarea, informația nu ajunge la cei din Mariupol. Statul face totul pentru a ajuta orașul. Trebuie să le spunem mariupolenilor: ne luptăm. Și nu vom renunța la luptă. Deci dacă poți vorbi cu oamenii din Mariupol, scrieți-le, distribuiți, vă rog, adevărul. Amintiți-le că Ucraina este alături de ei din toată inima. Și face totul pentru a opri tortura orașului", a adăugat Zelenski.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel