Marea Britanie: Deschis în 1967, un celebru restaurant își închide porțile

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Le Gavroche
Le Gavroche

Bucătarul Michel Roux, în vârstă de 63 de ani, a descris restaurantul drept "ultimul bastion al bucătăriei clasice franceze de înaltă clasă din Londra".

Primul restaurant care a primit o stea Michelin, în 1974, se va închide. Chef Michel Roux Jr a anunțat că ”Le Gavroche”, unul dintre cele mai faimoase restaurante din țară, se va închide în ianuarie 2024. Le Gavroche, din Mayfair, a fost deschis în 1967 de frații francezi Michel și Albert Roux, care au murit în 2020 și, respectiv, ianuarie 2021.

Cei doi s-au făcut renumiți pentru că au influențat scena gastronomică britanică. Restaurantul, care a primit trei stele în 1982, a fost preluat în 1991 de fiul lui Albert, Michel Roux Jr, el însuși un cunoscut bucătar în Marea Britanie.

"Sunt foarte obosit"

El a anunțat închiderea Le Gavroche pe Instagram și într-un interviu acordat vineri seara publicației The Times. "Sunt foarte obosit", a declarat bucătarul în vârstă de 63 de ani pentru The Times, care descrie restaurantul ca fiind "ultimul bastion londonez al bucătăriei franceze clasice de înaltă bucătărie" și "unul dintre cele mai celebre restaurante din Marea Britanie".

"Am ajuns în stadiul în care nu mă mai bucur de meserie la fel de mult ca înainte. Este un job foarte stresant și aș vrea să găsesc un echilibru mai bun între viața profesională și cea privată", a explicat Michel Roux Jr.

"Sunt la cârmă de 34 de ani, mai mult decât tatăl meu", a continuat el. "Presiunea de a oferi acea calitate aparte mâncărilor la care se așteaptă toți care trec pragul restaurantului Le Gavroche este foarte mare, este zilnică, este epuizantă. De fapt, nu este vorba nici măcar de fiecare zi, ci de fiecare farfurie pe care o servesc”, a spus el. 

Bucătarul a evidențiat, de asemenea, dificultățile generate de Brexit, de pandemia de coronavirus, care au ridicat "obstacole după obstacole în calea aprovizionării. A fost tot mai greu să faci rost de produse bune, să ajungă la timp, să ajungă în stare bună. În plus, au apărut probleme cu personalul, ca să nu mai vorbim de costuri, care, oricât ne-am străduit să le ținem în frâu, au crescut”, a enumerat Michel Roux. 

Cu toate acestea, restaurantul se descurcă foarte bine din punct de vedere financiar și, practic, nu există locuri libere, toate sunt rezervate, a adăugat Michel Roux Jr, anunțânt "o serie de cine festive" din noiembrie până la închiderea restaurantului în ianuarie.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel