Marcel Ciolacu cere piaţă reglementată la energia electrică şi gazele naturale

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Marcel Ciolacu vrea suspendarea liberalizării pieței gazelor și energiei.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, consideră că liberalizarea pieţei din energie s-a făcut în mod haotic şi a cerut din nou revenirea la o piaţă reglementată cu preţuri plafonate la energia electrică şi gazele naturale. Preşedintele social-democrat a spus că decizia de compensare a fost cea mai bună pentru momentul respectiv, dar acum trebuie găsite alte soluţii pe termen lung. Variantele vor fi discutate astăzi într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare, arată Rador.

”Nu se mai poate continua o perioadă lungă pe această ordonanţă de urgenţă şi în acest moment există două, trei variante pe care o să le discutăm în coaliţie. Nu putem aloca 3% din PIB speculei din energie. Trebuie, pe zona casnică, o reglementare a preţului, mai ales că putem acoperi din producţia proprie, unde statul este majoritar în aceste companii. Cea mai mare urgenţă acum este să găsim soluţiile pe zona de energie, predictibile pe o perioadă mai lungă de timp, cel puţin până în anul 2025.

Reporter: Marcel Ciolacu a mai spus că rectificarea bugetară este gata, va fi una pozitivă şi va fi adoptată în guvern, imediat ce se clarifică lucrurile în domeniul energiei. Discuţii pe acest subiect vor avea loc şi astăzi, când este aşteptată o şedinţă a coaliţiei de guvernare

El a menţionat că România se află într-o situație foarte delicată în acest moment.

"Noi am mai făcut o mare tâmpenie, s-a vândut energia pe anul acesta. Dacă vorbim de o semireglementare, cel puţin pe zona casnică, aici nu mi-aş dori să ajungem la un conflict în interiorul coaliţiei, trebuie pe zona casnică o reglementare a preţului, mai ales că putem acoperi prin producţia proprie, unde statul e majoritar în aceste companii. Am văzut resursa bugetară, e 2 miliarde până la 3 miliarde către Ministerul Energiei, fiindcă aşa au fost făcute socotelile la începutul anului. Am vândut energia cu 3-400 de lei şi acum se vinde cu 2.000-3.000", a susţinut Ciolacu.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel