MApN: O aeronavă a Forţelor Aeriene Române acţionează la stingerea incendiului de pădure din judeţul Vâlcea

radiodcnews Team | Dată: 06 aug 2022, 23:06 | Categorie: Știri
MAE: Atenţionare de călătorie privind greva generală din Franţa de marţi, 6 iunie / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
MAE: Atenţionare de călătorie privind greva generală din Franţa de marţi, 6 iunie / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române acţionează la stingerea incendiului de pădure din judeţul Vâlcea.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru stingerea incendiilor, acţionează, începând de sâmbătă, pentru stingerea incendiului de pădure declanşat în zona Muntele Zănoaga Câinenilor, din judeţul Vâlcea.

Potrivit unui comunicat al MApN, aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, în jurul orei 20,00, iar misiunile vor continua şi în cursul zilei de duminică, în funcţie de situaţia concretă din teren.

Misiunea aeriană se desfăşoară la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Aceeaşi sursă informează că, în configuraţie pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere.

Aeronavele de acest tip ale Forţelor Aeriene Române au acţionat, din 2017 şi până în prezent, pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din ţara noastră - în judeţele Mehedinţi, Alba, Hunedoara şi Buzău.

De asemenea, au executat şi trei misiuni internaţionale - în luna iulie a anului 2018, în Grecia, în luna august a anului 2021, în Macedonia de Nord şi în luna iulie a acestui an, în Slovenia, scrie Agerpres. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience