S-au auzit manele la concertul Coldplay din București. Care a fost reacția publicului

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: RadioDCNews
Foto: RadioDCNews

Un eveniment special a avut loc la concertul Coldplay din România, când un manelist invitat să performeze a fost huiduit de public. Artistul în cauză este Babasha, care în prezent ocupă locul 1 în trending pe YouTube România.

În mijlocul concertului, Babasha a urcat pe scenă și a declarat: „În seara asta încercăm să spargem niște bariere”. Cu toate acestea, publicul a reacționat negativ și l-a huiduit. Momentul său a fost o improvizație, planificată anterior de trupa Coldplay.

Anterior, solistul Coldplay, Chris Martin, a explicat publicului că înainte de a veni în România s-a informat despre muzica locală și a descoperit numeroși artiști talentați. El a adăugat că trupa sa a avut succes internațional datorită faptului că provin din Marea Britanie, subliniind că există artiști minunați în întreaga lume.

Reacțiile la incident nu au întârziat să apară. Gelu Dumincă, sociolog, a scris: O "manea" cântată de un tip care a performat acompaniat de solistul Coldplay a fost huiduită de un întreg stadion timp de câteva minute. Bineînțeles, după eveniment cei care au huiduit se duc să mănânce o saorma cu de toate și să bea o bere la Hanul Drumețului. Bre, asta e România în toată splendoarea ei!

Elena Calistru, președinta ONG-ului Funky Citizens, a comentat pe Facebook: „La concertul Coldplay a început o parte din stadion să huiduie. La un invitat al trupei care cânta ceva ce aducea a manea. Nu cunosc omul. Dar să huidui pentru 5 minute de ceva la care aveai oportunitatea măcar să taci… E cumplit. Dureros. Nu înțeleg, efectiv nu înțeleg.”

Incidentul a adus în prim-plan tensiunile și prejudecățile existente în ceea ce privește diversele genuri muzicale, provocând discuții aprinse în rândul fanilor și criticilor.

Totuși acesta nu este primul caz în care pe scenă cu artiștii internaționali se aud manele. La Neversea în 2019 Salvatore Ganacci a dat startul îmbinării manelelor cu muzica internațională. În acest caz, publicul a fost în extaz.

Youtube video image

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel