Mamaia se situează pe locul al doilea în preferințele turiștilor pentru minivacanţa de 1 Mai, imediat după Băile Felix

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Numărul turiștilor care aleg să-și petreacă minivacanța de 1 Mai și Paște pe litoral s-ar putea să fie mai mic în acest an comparativ cu anul trecut.

Conform unui reprezentant al FPIOR, în minivacanța de 1 Mai de anul trecut, pe litoral au sosit peste 80.000 de turiști.

"Avem o problemă pe litoralul românesc legată de numărul de turişti. Anul trecut, ştiţi bine că am aşteptat de 1 Mai 80.000 de turişti şi am depăşit această cifră. Dar am avut un festival mare, care a atras foarte mulţi vizitatori, foarte mult public, foarte multă imagine bună până la urmă, la Costineşti. Vorbim despre Beach Please, un eveniment care a apărut aşa, ca o săgeată, ca o rachetă şi a explodat, să zicem aşa, în mai multe sensuri, însă nu îl mai avem anul acesta de 1 Mai. (...) Se mută ca perioadă. Asta face ca numărul de turişti care vor ajunge în zonă în jurul datei de 1 Mai să poată părea, cel puţin acum, la acest moment, clar mai mic. Au alt eveniment, dar nu vom putea vorbi de numărul acela mare de turişti pe care l-a atras Beach Please. Însă, va fi un test şi o provocare şi pentru noi (...), să vedem cum administrăm acest dublu eveniment", a spus într-o conferinţă de presă, Corina Martin.

În calitate de organizator al festivalului de muzică electronică Sunwaves, ce va avea loc în stațiunea Mamaia, Ioan Borzea a menționat că pentru ediția din acest an se observă o diminuare a numărului de participanți.

"Preţul mediu al biletelor rezervate de 1 Mai a crescut (...) cam cu 20%"

"Multă lume vine din afară, în jur de 5.000 - 6.000 de străini, dar faţă de anul trecut, sunt mai puţini cu 2.000 de această dată, nu ştiu din ce cauză. De obicei noi avem creştere de 30% în fiecare an, dar anul ăsta este primul an în care a scăzut numărul de turişti", a explicat Borzea.

Adrian Voican, vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, a afirmat că în ceea ce privește minivacanța de 1 Mai și Paște, stațiunea cel mai solicitată este Băile Felix, urmată de Mamaia și Călimănești-Căciulata.

În ceea ce privește costul mediu al biletelor rezervate, acesta este cu 20% mai mare.

"Preţul mediu al biletelor rezervate de 1 Mai a crescut (...) cam cu 20%. Preţurile variază de la 300 - 400 de lei, să zicem 500 de lei, pentru un sejur simplu în mai multe staţiuni, cu cazare şi eventual cu mic dejun, dar poate să ajungă până la 3.000 - 4.000 de lei dacă este cu mese festive, cu evenimente, cu cazare de calitate la patru sau cinci stele. Aşa că preţuri sunt pentru toate buzunarele. Ca grad de ocupare, Vama Veche este aproape de 100%, dar aici nu sunt aşa de multe locuri de cazare", a afirmat Voican, conform Agerpres.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel