Majorare pensii. Guvernul urmează să adopte miercuri OUG

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Guvernul urmează să adopte miercuri OUG prin care punctul de pensie se majorează la 1.586 de lei.

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, majorarea punctului de pensie la 1.586 de lei, de la 1 ianuarie 2022, scrie Agerpres. 

Totodată, proiectul de OUG prevede că, "începând cu anul 2023, valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, cunoscuţi în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică". "Majorarea şi data de acordare se stabilesc anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat", stipulează actul normativ.

Pe ordinea de zi



Pe ordinea de zi a reuniunii de miercuri a Cabinetului Ciucă se mai află proiecte de OUG care vizează măsuri referitoare la salarizarea personalului din sistemul administraţiei penitenciare, modificarea Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru acordarea indemnizaţiei compensatorii pentru persoanele cu handicap şi modificarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice.

Guvernul urmează să discute şi mai multe proiecte de hotărâre, dintre care unul vizează aprobarea bugetului Trezoreriei Statului pe anul 2022.

Marius Budăi: Sprijinul pentru pensionari, susţinut de coaliţie

Sprijinul pentru pensionari pe perioada de iarnă este susţinut de coaliţia de guvernare, iar ordonanţa care reglementează această măsură intră marţi în procesul de avizare, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi, scrie Agerpres. 

"Am fost prezent la şedinţa coaliţiei pentru a susţine practic ultima măsură din pachetul social care nu este transformată în act normativ şi anume acel sprijin pe care pensionarii, toţi acei pensionari care au valoarea pensiei până în 1.600 de lei, după majorarea valorii punctului de pensie, vor primi acel sprijin pentru a susţine facturile pe timp de iarnă. S-a mers pe principiul de solidaritate şi echitate socială. Mă bucur că toţi membrii coaliţiei au înţeles şi au acceptat această măsură care este dată pentru a-i sprijini pe cei mai nevoiaşi dintre părinţii şi bunicii noştri", a declarat Budăi, la finalul şedinţei de luni a coaliţiei de guvernare.

Citește mai multe aici!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel