Maia Sandu a ajuns în Ucraina: O tragedie greu de pus în cuvinte

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursă foto: Facebook Maia Sandu
Sursă foto: Facebook Maia Sandu

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, se află într-o vizită de lucru în Ucraina.

Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj în contextul vizitei pe care o întreprinde astăzi în Ucraina. Șeful statului scrie că a văzut cu ochii săi casele arse din temelie, blocuri de locuit distruse de atacurile artileriei rusești, în Borodeanka și Irpen. La fel, Sandu a văzut și mormintele comune din Bucea, unde au fost îngropați zeci de oameni împușcați în timpul ocupației acestui orășel de către armata rusă.

„Astăzi sunt în Ucraina, la invitația Președintelui Volodimir Zelenski. Am început vizita, mergând în câteva orașe din regiunea Kiev, care au fost distruse în primele săptămâni de război. Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine și grădinițe făcute ruine de atacurile artileriei rusești, în Borodeanka și Irpen. Am văzut și locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropați zeci de oameni împușcați în timpul ocupației acestui orășel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte”, a scris ea.

Președintele a amintit că de patru luni, Ucraina trăiește în război: „Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și chemăm comunitatea internațională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga și pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict”.

„Suntem alături de curajosul popor ucrainean, care luptă pentru libertatea sa și pentru libertatea Europei. Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană”, a adăugat ea.

Amintim că Maia Sandu întreprinde pe parcursul zilei de azi o vizită de lucru în Ucraina, scrie Deschide.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel