Mai mulți polițiști germani, suspectați că au fost mituiți cu cârnați

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Cârnați în valoare de 2.000 de euro au fost oferiți, ca mită, unor polițiști germani.

Procurorii germani au deschis o anchetă de corupţie după ce s-a aflat că mai mulţi poliţişti din Hanovra ar fi fost trataţi de mai multe ori cu currywurst, iar instructorul unui curs de formare profesională ar fi plătit nota, informează DPA.

17 angajaţi de la Direcţia Centrală de Poliţie din Hanovra (ZPD) sunt suspectaţi că au acceptat să mănânce gratuit acest popular fel de mâncare, constând din cârnaţi crestaţi sau tăiaţi acoperiţi cu ketchup şi pudră de curry, a indicat procuratura locală, potrivit unui anunţ făcut marţi de către un purtător de cuvânt.

Currywurst este un fel de mâncare de tip fast-food îndrăgit într-o mare parte din Germania.

Valoarea meselor, în jur de 2.000 de euro

Mesele gratuite ar fi avut loc pe parcursul a 10 luni şi ar fi putut costa până la 2.000 de euro, au declarat procurorii.

Aceştia suspectează că motivul din spatele presupusului act de corupţie ar fi putut fi legat de influenţarea evaluărilor cursului şi de obţinerea de recenzii pozitive din partea cursanţilor.

”S-ar putea să fie aşa şi de aceea suntem obligaţi să cercetăm”, a declarat purtătorul de cuvânt al procuraturii, scrie Agerpres.

Vezi și: Schwarzenegger și-a vândut ceasul de lux pe care a uitat să-l declare la vamă

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel