Mai multe puncte de trecere a frontierei dintre Republica Moldova şi Ucraina şi-au oprit temporar activitatea

Autorul articolului: Elena Didilă | Dată: 25 noi 2022, 11:57 | Categorie: Știri
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Unsprezece puncte de trecere a frontierei dintre Republica Moldova şi Ucraina şi-au oprit temporar activitatea din cauza lipsei energiei electrice pe partea ucraineană sau a defecţiunilor tehnice la bazele de date ale autorităţilor de frontieră şi vamale din ţara vecină.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, este vorba de posturile Clocuşna-Sokireanî, Ceadâr Lunga - Novîe Troianî, Ceadâr Lunga-Maloiaroslaveţ, Cişmichioi-Dolinscoe, Vulcăneşti-Vinogradovka, Mirnoe-Tabaki, Giurgiuleşti-Reni, Săiţi-Lesnoe, Briceni-Rossoşani, Unguri-Broniţa şi Ocniţa-Sokireanî, scrie Agerpres.

Autoritatea a specificat că, în prezent, punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene îşi sistează periodic activitatea. În aceste circumstanţe, pentru a exclude formarea ambuteiajelor la trecerea frontierei de stat şi creşterea timpilor de aşteptare, călătorii sunt îndemnaţi să se informeze din timp despre situaţia din punctele de trecere a frontierei, fie sunând Linia Verde a Poliţiei de Frontieră (022 259 717), care este funcţională non-stop, fie online pe pagina oficială a instituţiei.

De asemenea, autoritatea a îndemnat cetăţenii, în măsura posibilităţilor, să amâne deplasările în Ucraina, ţinând cont că este o perioadă dificilă în statul vecin, unde infrastructura este precară şi acest fapt acţionează direct asupra procesului de activitate al autorităţilor de frontieră şi vamale din Ucraina.

Citește și:

Donbasul şi regiunea Zaporojie, obiectivul final al armatei ruse în Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Grupului de Forţe "Est" din armata ucraineană, Serhi Cerevati, susţine că trupele ruse au în planurile lor, în primul rând, capturarea regiunilor estice Luhansk şi Doneţk. După aceea, potrivit militarului, invadatorii ar putea viza să cucerească întreaga regiune sud-estică Zaporijjia.

Cerevati a explicat că, după o serie de înfrângeri, singurul lucru care le mai rămâne ocupanţilor este să câştige nişte "victorii" la nivel tactic. "Din moment ce, pe tot parcursul războiului şi chiar înainte, una dintre narativele propagandei ruse a fost aşa-numita eliberare a Donbasului, este de înţeles că vor să ajungă la graniţele regiunilor Luhansk şi Doneţk. Iar, ajungând la aceste graniţe, planurile lor, probabil, prevăd capturarea întregii regiuni Zaporijjia.

Potrivit legilor lor, se presupune că acesta este teritoriu al Federaţiei Ruse" - a remarcat Serhi Cerevati. Cu toate acestea, a subliniat militarul, principalul adversar în această bătălie sunt Forţele Armate ale Ucrainei, care au zădărnicit deja toate "planurile inamice" şi vor continua să facă la fel şi de acum înainte şi, de asemenea, vor depune eforturi pentru a se asigura că ruşii nu mai au astfel de intenţii, scrie Rador. 

Citește mai mult AICI.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite