Mai mult decât o simplă partidă: Filmul „Checkmate” dezvăluie laturi întunecate ale șahului

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

După succesul înregistrat cu "The Curse", Emma Stone și Nathan Fielder  se unesc din nou pentru a explora lumea șahului. 

Studio-ul A24 a obținut drepturile de distribuție pentru "Checkmate", un film bazat pe o propunere de carte a autorului Ben Mezrich, cunoscut pentru lucrările sale adaptate în "The Social Network" și "Dumb Money", potrivit Variety.

Povestea se axează pe ceea ce a fost descris ca fiind "cel mai mare scandal din istoria șahului", după controversatul meci din 2022 între Marii Maeștri Magnus Carlsen, pe atunci campion mondial, și Hans Niemann, în timpul căruia acesta din urmă a fost acuzat de fraudă.

După o competiție acerbă în care mai multe studiouri și platforme de streaming au arătat interes pentru proiect, A24 l-a obținut datorită unei oferte raportate la șapte cifre. 

Noul film se bazează pe colaborarea de succes dintre Stone, Fielder și A24 în seria de la Showtime "The Curse", un dark dramedy care este anticipat să fie un candidat major în aceast sezonul pentru premiile Emmy. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel