MAE a emis o nouă atenționare de călătorie. Ce trebuie să știe românii care pleacă în Franța

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
MAE/Atenţionare de călătorie pentru Franţa: Planul ''Vigipirate'' ridicat la nivelul cel mai înalt - ''urgenţă atentat'' / Photo by Ahmed Muntasir
MAE/Atenţionare de călătorie pentru Franţa: Planul ''Vigipirate'' ridicat la nivelul cel mai înalt - ''urgenţă atentat'' / Photo by Ahmed Muntasir

Călătorii care sosesc şi pleacă din Franţa trebuie să se pregătească - încă o dată - pentru noi greve din cauza legii guvernului privind reforma pensiilor, transmite DPA.

Se preconizează că vor apărea anulări şi întârzieri de zboruri, începând de duminică seara şi până marţi dimineaţa, pe aeroporturile Paris Orly şi Paris Charles de Gaulle, precum şi pe cele din Marsilia, Lyon, Bordeaux, Nantes, Toulouse, Nisa şi Beauvais, a anunţat autoritatea franceză de aviaţie civilă.

Decizia guvernului de a creşte vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani, impusă de preşedintele Emmanuel Macron la jumătatea lunii martie, este acum lege.

Cu toate acestea, sindicatele fac din nou apel la proteste la nivel naţional şi acţiuni de grevă pentru luni, când se va celebra Ziua internaţională a Muncii.

Totodată, Sindicatul Național al Personalului Navigant Comercial (SNPNC-FO) a prevăzut o mișcare socială care privește însoțitorii de bord ai companiei aeriene Vueling, ceea ce ar putea duce la perturbări ale curselor aeriene.

Ca de obicei, autoritățile române le stau la dispoziție cetățenilor care întâmpină probleme în această perioadă și care pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel