Madonna apare într-o reclamă cenzurată timp de 34 de ani. Reacția reginei pop

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Madonna
Madonna

Pentru a-și promova lansarea single-ului celui de-al patrulea album al său, Like a Prayer, în 1989, celebra cântăreață pop s-a folosit de o reclamă Pepsi. Compania de băuturi răcoritoare a fost nevoită să oprească difuzarea reclamei la scurt timp după lansare, după reacția fermă a Vaticanului.

Clipul a fost făcut public după 34 ani, săptămâna trecută, la gala premiilor MTV, Video Music Awards. Madonna și-a arătat imediat surprinderea, după ce a văzut materialul pe care îl crease la începutul carierei.

"Reclama a fost imediat anulată când am refuzat să schimb scenele din videoclip în care sărutam un sfânt de culoare sau pentru că ardeam cruci. Așa a început carieră mea de artist, refuzând să-mi compromit integritatea fizică", mărturisește cântăreața, conform cotidianului spaniol El Pais.

Deși artista nu a putut să ia parte fizic la eveniment, având în vedere că pregătește spectacole pentru fanii din toată lumea, anume Celebration Tour. Cântăreața a vrut să arate cum religia i-a influențat viața de zi cu zi, așa că a ales să scrie acest single într-o manieră nu pre ortodoxă, mai de grabă din "perspectiva unei femei îndrăgostite de Iisus". Artista a dedicat albumul mamei sale, care a murit când ea avea doar 5 ani.

Contrar tuturor așteptărilor, piesa a devenit unul dintre cele mai bine vândute single-uri din istorie și din cariera sa muzicală, ajungând pe primul loc în topurile mondiale. Albumul, care s-a vândut în peste 15 milioane de exemplare, a fost deosebit de apreciat de public. Revista Rolling Stone l-a numit "cât se poate de aproape de artă în muzica pop".

Reacția critică din partea publicului catolic de la acea vreme nu a întârziat să apară, artista apărând în videoclip însoțită de iconografie catolică, cum ar fi cruci arzând sau alte simboluri. Una dintre temele reclamei prezintă o denunțare clară a rasismului. În continuarea poveștii Madonna asistă la uciderea unei femei de către niște criminali; cu toate acestea, poliția arestează un bărbat de culoare care alergase să o salveze. Atunci, protagonista merge la biserică și venerează un sfânt de culoare care revine la viață datorită unui sărut al cântăreței.

Diva muzicii pop a postat recent un fragment din acest spot publicitar care anunța single-ul ”Like a prayer”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel