Lupte crâncene în Soledar. Armata Federației Ruse anunță blocarea orașului ucrainean

radiodcnews Team | Dată: 11 ian 2023, 19:52 | Categorie: Știri
Josep Borrell speră că UE va aproba luni un nou ajutor militar pentru Ucraina / Foto: Pixabay
Josep Borrell speră că UE va aproba luni un nou ajutor militar pentru Ucraina / Foto: Pixabay

Se dau lupte crâncene în orașul ucrainean Soledar.

Unitățile rusești ale trupelor aeropurtate au blocat orașul ucrainean Soledar dinspre nord și sud, trupele de asalt luptă în oraș, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, scrie Interfax.

"Unitățile aeropurtate au blocat orașul Soledar din părțile de nord și de sud ale orașului. Forțele aerospațiale ruse atacă trupele inamice. Detașamentele de asalt luptă în oraș", a declarat Konașenkov într-un briefing de miercuri.

Potrivit acestuia, până la 80 de militari ucraineni, un tanc, trei vehicule blindate de luptă și două vehicule au fost distruse în urma distrugerii prin incendiu a unităților brigăzilor 61 mecanizate și 17 de tancuri ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Atacuri și în Bahmut

În plus, armata rusă susține că a atacat postul de comandă și observare al Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) din zona Artemovsk (Bahmut).

"Postul de comandă și observație al batalionului Brigăzii 57 de infanterie motorizată a Forțelor Armate ale Ucrainei a fost lovit de aviația operațional-tactică și de armată, trupe de rachete și artilerie în apropierea orașului Artemovsk din Republica Populară Donețk", a spus Konașenkov.

Potrivit acestuia, în zona orașului Artemovsk și a orașului Dzerjinsk din Donețk, au fost distruse radarele de contrabaterie fabricate de SUA AN / TPQ-50 și AN / TPQ-36. Armata rusă ar fi a doborât ;i un avion de luptă ucrainean Su-27 peste teritoriul RDP, potrivit lui Konașenkov.

Mihailo Podoliak: Lupta pentru oraşele Soledar şi Bahmut din estul Ucrainei, "cea mai sângeroasă" de la începutul invaziei ruse

De cealaltă parte, Mihailo Podoliak, consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski, afirmă că lupta pentru oraşele Soledar şi Bahmut din estul Ucrainei este "cea mai sângeroasă" de la începutul invaziei ruse. 

"Tot ce se întâmplă astăzi în direcţia Bahmut sau Soledar este scenariul cel mai sângeros al acestui război", a spus consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski, în timp ce trupele ruse, în principal gruparea paramilitară Wagner, încearcă să captureze cele două oraşe.

"Mult sânge, multe dueluri de artilerie, multe lupte apropiate, mai ales la Soledar astăzi", miercuri, unde este în prezent "punctul cel mai fierbinte al războiului", a rezumat Podoliak, potrivit Agerpres.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite