Lupita Nyong'o este prima președintă de culoare a juriului din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin

Autorul articolului: Cristian Cîșleanu |
Data publicării:
| Categorie: Social
Lupita Nyong'o este prima președintă de culoare a juriului din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin / Captură de ecran / Foto: Video Youtube The Tonight Show Starring Jimmy Fallon
Lupita Nyong'o este prima președintă de culoare a juriului din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin / Captură de ecran / Foto: Video Youtube The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Prima președintă de culoare a juriului Berlinalei este Lupita Nyong'o.

Actriţa mexicano-kenyană Lupita Nyong'o va prezida în februarie juriul Berlinalei, devenind astfel prima persoană de culoare care va ocupa această poziţie prestigioasă, au anunţat luni organizatorii, informează AFP.

În istoria de 74 de ani a Festivalului de Film de la Berlin, niciodată până acum un bărbat sau o femeie de culoare nu a condus juriul care acordă Ursul de Aur şi Ursul de Argint.

Cei doi co-directori ai Berlinalei, Mariette Rissenbeek şi Carlo Chatrian, s-au arătat ”fericiţi şi mândri” că actriţa a acceptat această poziţie.

În vârstă de 40 de ani, Lupita Nyong'o a câştigat în martie 2014 Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru interpretarea sa din ”12 Years a Slave”.

Versatilitatea și consecvența

”Lupita Nyong'o întruchipează ceea ce iubim la cinema: versatilitatea şi consecvenţa” în alegerile sale artistice, au precizat într-un comunicat cei doi co-directori.

Nyong'o s-a născut în Ciudad de Mexico din părinţi kenyeni şi a crescut în Kenya într-un mediu bogat înainte de a studia filmul şi teatrul în Statele Unite.

În 2009, ea a scris, produs şi regizat documentarul ”In My Genes” despre albinoşii din Kenya.

La vârsta de 31 de ani, a devenit celebră datorită interpretării lui Patsey, o sclavă torturată, în filmul ”12 Years a Slave”, regizat de Steve McQueen.

De asemenea, ea s-a alăturat universului cinematografic Marvel, în care a interpretat personajul Nakia din blockbusterul ”Black Panther”, şi a apărut în mai multe episoade din saga ”Star Wars”.

Berlinala, 15-25 februarie 2024

Berlinala, care va avea loc între 15 şi 25 februarie 2024, este unul dintre cele trei mari festivaluri de film din Europa, alături de Festivalul de Film de la Cannes şi de Festivalul de Film de la Veneţia.

În 2023, documentarul ”Sur l'Adamant”, al francezului Nicolas Philibert, despre un centru dedicat persoanelor cu probleme psihice aflat pe un vas pe Sena, a câştigat Ursul de Aur.

Marţi, Berlinala urmează să dezvăluie numele viitorului său director, care va înlocui duo-ul format din Rissenbeek şi Chatrian, arată Agerpres.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel