Luna Plină în Săgetător: Zodiile afectate și cum să facă față provocărilor /video

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Luna Plină ne provoacă tot timpul să luăm decizii, să renunțăm la ce nu ne mai folosește sau să ne schimbăm radical modul de a vedea viața. Planul mental va fi destul de dinamic. Ne vom strădui să înțelegem concepte abstracte, dar să acceptăm și un oarecare grad de superficialitate. Zodiile care vor resimți din plin acest eveniment sunt cele mutabile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești. Se vor confrunta cu evenimente neprovocate și cu mai multă irascibilitate.

Iată că a venit momentul să discutăm despre luna plină din Săgetător de pe data de 23 mai. E genul acela de aspect care are legătură foarte mult cu partea rațională, cu partea mentală.

Ce înseamnă luna plină? Înseamnă că soarele și luna sunt în opoziție. În momentul în care vezi luna plină pe cer, așa cum zicem în popor, este o fază a lunii care predispune la o finalizare, la o decizie, la un apogeu. Este acel moment în care iei decizii sau vezi rezultatele unor proiecte.

Se spune că luna plină arată efectele sau rezultatele unui proiect început cu mai mult timp în urmă. Această lună plină îi va afecta foarte mult pe Gemeni și Săgetători, dar și pe Fecioară și Pești. Aceștia vor resimți, iată, zilele de dinaintea lui 23 mai și după într-un mod mult mai intens.

Când zic afectate, de obicei oamenii se gândesc la ce este rău, dar vă garantez că nu-i neapărat doar ce este rău. Această lună plină beneficiază de câteva aspecte. Primul aspect important care trebuie menționat este faptul că Jupiter, guvernatorul lunii pline, se află la grad anaretic în Taur. Grad anaretic înseamnă ultimul grad într-o zodie. O zodie are 30 de grade, iar acum Jupiter este, iată, la 29, pentru că pe 26 mai va ieși din Taur și va intra în Jupiter. Semnul Taurului cu semnul Săgetătorului, în teoria astrologică, sunt în inconjunctie, ceea ce înseamnă că această lună plină vine cu multe ajustări. Ajustările sunt frustrante, sunt stresante, sunt enervante, sunt consumatoare de timp și de energie. Și știți din ce cauză? O să vă spun cum văd eu o lună plină în săgetător. 

Iată, avem Soarele în Gemeni și luna în Săgetător. Are tipul Gemenilor, este copilul mic de la grădiniță, care învață prin joacă în fiecare zi câte ceva nou. Are tipul Săgetătorului, este profesorul universitar. 

Cumva cei doi se pun față-n față și trebuie să se înțeleagă. Trebuie să ajungă la un numitor comun, la un compromis. Și e greu, credeți-mă. Mai ales când și Jupiter, iată, e pe cale să schimbe. De ce? Pentru că cei doi nu își comunică pe aceeași limbă.

Cel mic poate să-l vadă precum un bunic, iar profesorul poate să-l vadă precum un nepot. Și ajustarea aceasta permanentă între ei provoacă momente, să zicem, de disconfort, momente care amână situații, amână decizii. Când vorbești de Gemeni, vorbești de informația de la firul ierbii. Mintea noastră s-ar putea să funcționeze diferit în jurul datei de 23 mai.

Dat fiind faptul că suntem în campanie electorală, dat fiind faptul că nu doar la noi în țară, ci în toată lumea se întâmplă tot felul de decizii, negocierile aici, pe orice plan, personal, național, mondial, sunt îngreunate. Declarațiile se reiau, se refac, se cer scuze, se fac erate, se aduc îmbunătățiri.

Tot timpul revenim. Și ce trebuie să mai învățăm noi cu o lună plină în Săgetător? Că nu le știm pe toate, dragii mei. Și că trebuie să mai lăsăm spațiu și să avem o urmă de îndoială.

Eu, de exemplu, în astrologie, întotdeauna am 5% rezervă. Nu am cum să cred 100%. În absolut nimic nu am cum să cred 100%.

Trebuie să am un pic de deschidere, un pic de rezervă, un pic de dubiu pe care să îl demonstrez la un moment dat, ca la matematică.

Ce trebuie să faceți voi în jurul datei de 23 mai? Să nu vă lăsați influențați, să nu credeți că sunteți cei mai deștepți.

Trebuie să încercați să schimbați ceva în modul în care călătoriți sau în modul în care învățați. E o perioadă nemaipomenită pentru cei care trebuie să învețe. Pentru că, iată, vin examene, vine bacalaureatul, vin evaluările naționale. Cumva, educația devine un factor. Dar, atenție, trebuie să ne găsim un echilibru sau un numitor comun între partea teoretică și partea practică.

Pentru că, așa, în teorie, le știm pe toate, dragii mei. Știm că vrem să facem un credit la bancă și știm ce trebuie să facem. Dar ne ducem la bancă, vorbim cu funcționarul de acolo și avem o surpriză.

Asta este o lună plină în conjuncție cu Jupiter, în conjuncție de semn. Știm că la serviciu avem dreptate într-un proiect, dar s-ar putea să avem surprize discutând cu colegii și cu șeful. Și e foarte importantă atitudinea noastră din momentul acela.

Dacă atitudinea este de superioritate, de aroganță, ne facem rău. Dacă atitudinea este una de umilire, de modestie exagerată, iarăși este rău. Ce ne cere acest eveniment, mai ales că Soarele și Luna sunt în relații bune cu Pluto? Ne cere să ne găsim un algoritm al minții pe care să-l putem folosi, dar să fie al nostru. Nu să fie unul văzut pe Facebook, pe Instagram sau pe TikTok, nu să fie unul învățat de la alții. Să fie al nostru, să ne facem un propriu manual. Dar un manual care să mai aibă câteva file deschise, câteva file albe, în care să mai adăugăm niște informații. Cum erau căutătorii aceia de aur, să fim noi căutători ai informației. Căutători de adevăr, să spunem. Gândiți-vă că Gemenii vor schimbare, diversitate. Săgetătorul consideră că doar o cale este cea mai corectă și doar pe aceea merge. 

Nu e nici bine, nici rău cum vor acești doi poli, dar e bine să găsim un pic de compromis în toate și în tot, aș putea spune, în perioada următoare. Dormiți mai mult, nu forțați nicio decizie, învățați cât se poate, ciuguliți informația din toate părțile.

Aveți foarte mare grijă la dezinformare. Pentru că suntem într-o perioadă în care Neptun se apropie de ultimul grad din Pești, iar asta înseamnă că mințile ne iau razna. 

Uitați-vă ce s-a întâmplat în ultimul timp. A fost un serial pe Netflix, Baby Reindeer, care ni s-a spus că e bazat pe o poveste reală. Da, e bazat pe o poveste reală, dar a fost și ficțiune acolo, iar acum toată lumea vrea să dea judecată producătorii serialului pentru că au mințit. Cumva, noi, oamenii, ce vedem într-un serial și ce vedem într-o melodie, ce ascultăm, considerăm că e ala e adevărul. Dar noi trebuie să avem gândire critică și să ne dăm seama că una e ficțiunea, una e adevărul. 

Dar, culmea, ele există în același timp, iar noi trebuie să ne dăm seama care e una și care e alta.

Să nu ne încurcăm cu ocazia acestei luni pline. Dragii mei, educați-vă, învățați-vă, odihniți-vă și dați-vă seama de un lucru, că indiferent de vârsta pe care o avem, trebuie să învățăm tot timpul. Trebuie să ținem creierul în mișcare, să nu-l lăsăm să-și piardă exercițiul, să spunem așa.

Youtube video image

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel