Luna ar trebui să aibă propriul fus orar

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Luna ar trebui să aibă propriul fus orar / Foto: pexels, Brett Sayles
Luna ar trebui să aibă propriul fus orar / Foto: pexels, Brett Sayles

Oamenii de știință sunt de părere că Luna ar trebui să aibă un fus orar propriu, în condițiile în care atât de multe țări provoacă confuzie folosindu-și propriul fus orar în timpul misiunilor de lansare în spațiu.

Luna ar trebui să aibă propriul fus orar, spun cercetătorii spațiali.

În prezent, operațiunile pe lună se desfășoară în funcție de orele țărilor care lansează misiunile.

Însă pe măsură ce călătoriile spațiale cresc, experții spun că va deveni imposibil să se coordoneze mișcările astronauților și ale navelor care funcționează cu ceasuri diferite.

Inginerul de sistem de navigație al Agenției Spațiale Europene, Pietro Giordano, a dezvăluit că un "efort internațional comun este în curs de lansare" pentru a stabili un fus orar lunar.

Agenția a declarat că sistemele planificate vor funcționa mai bine dacă "vor folosi aceeași scară temporală împreună cu multe alte misiuni cu și fără echipaj pe care le vor sprijini".

ESA a adăugat că operațiunile în jurul Lunii vor necesita ca navele spațiale și controlorii "să comunice împreună și să își stabilească pozițiile independent de Pământ".

Ideea a fost discutată în cadrul unei reuniuni recente la Centrul de Cercetare și Tehnologie Spațială din Olanda.

Experții au declarat că sistemul actual va trebui să se schimbe atunci când mai multe țări și companii spațiale private vor începe să își lanseze propriile misiuni pe Lună.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel