Lumea rămâne fără sclipici! Oamenii cumpără continuu

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Lumea rămâne fără sclipici! Oamenii cumpără continuu/Freepik
Lumea rămâne fără sclipici! Oamenii cumpără continuu/Freepik

Personalitățile din televiziune și influencerii din Germania au avut un impact semnificativ asupra creșterii vânzărilor de sclipici și produse care îl conțin, de la ojă de unghii la produse de machiaj.

Acest lucru s-a întâmplat cu puțin timp înainte ca Uniunea Europeană să interzică acest produs de pe piață.

La sfârșitul acestei săptămâni, Uniunea Europeană va interzice vânzarea produselor care conțin sclipici, ceea ce a determinat o creștere neașteptată a cererii pentru aceste produse. 

Restricția vizează toate particulele de polimeri sintetici sub cinci milimetri care sunt organice, insolubile și rezistă degradarii pentru a reduce emisiile de microplastice adăugate în mod intenționat. 

Comisia Europeană oferă și câteva exemple de produse comune care intra în domeniul aplicării restricției:

  • materialul granular de umplere utilizat pe suprafețele sportive artificiale (acestanța cea mai mare sursă de microplastice adăugate în mod intenționat din mediu);
  • produse cosmetice, în cazul acestor microplasticele sunt folosite în scopuri multiple, cum ar fi exfolierea (microbile) sau obținerea unei texturi, a unui parfum sau a unei culori specifice;
  • detergenții, emolienții pentru țesături, sclipiciul, îngrășămintele, produsele de protecție a plantelor, jucăriile, medicamentele și dispozitivele medicale.
Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel