Lovitură de teatru la New York: Nadal a fost eliminat de la US Open și va rata cel de-al 23-lea titlu de Grand Slam

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport
Nadal, Tiafoe - US Open / facebook
Nadal, Tiafoe - US Open / facebook

Celebrul spaniol nevoit să mai aștepte al 23-lea titlu de Grand Slam, iar o nouă mare provocare îl așteaptă pe Tiafoe.

Rafael Nadal a pierdut într-un meci spectaculos din optimile de finală de la US Open în fața americanului Frances Tiafoe cu 6:4, 4:6, 6:4, 6:3.

Al 26-lea tenismen din lume a obținut victoria după trei ore și jumătate de mare luptă într-un meci în care statistic aproape totul a fost de partea lui și a ajuns în sferturile de finală.

Americanul a fost mai bun în momentele cheie în toate cele trei seturi câștigate, ceea ce este parțial ilustrat de raportul mingilor de break folosite - Tiafoe a folosit patru din șase ocazii, Nadal doar trei din opt.

În primul set, a făcut break în al șaptelea game și apoi, după o luptă grozavă, a reușit să-și salveze serviciul și să-și câștige serviciul.

Americanul a jucat cu bine și în setul doi, dar Nadal a reușit să riposteze cu un break și să revină în meci, chiar pe serviciul adversarului la 5:5 și setul doi a fost adjudecat de spaniol

După aceea, totul a mers în favoarea lui Tiafoe.

În al treilea set am urmărit o reluare a primului, Tiafoe a făcut break în al șaptelea joc și acum a servit mult mai ușor pentru 2:1 împotriva celui de-al treilea jucător din lume.

În setul patru, spaniolul a făcut break la 3:1, dar apoi nu a mai câștigat niciun game până la final. Tiafoe a câștigat cinci game-uri la rând și a sărbătorit probabil cea mai mare victorie a carierei sale, ajungând în sferturile de finală la US Open.

Tiafoe este al treilea american care reușește să-l învingă pe Nadal în meciurile de la US Open, după Andy Roddik și James Blake, în 2004, respectiv 2005, când jucătorul spaniol era abia la începutul carierei.

Nadal va aștepta în continuare cel de-al 23-lea titlu de Grand Slam ( Djokovic are 21, Federer 20), iar Tiafoe așteaptă o nouă mare provocare - un meci în sferturi de finală împotriva marelui rus Andrei Rublev , care înainte a fost lin cu 6:4, 6. :4, 6 :4 l-a învins pe britanicul Cameron Norrie.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel