Louis Armstrong reinventat: Înregistrări inedite cu artistul vor fi lansate în iulie

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: captură Youtube Soulful Sounds
Sursa: captură Youtube Soulful Sounds

Fanii lui Louis Armstrong se pot bucura din nou! Un set de înregistrări live realizate de cântăreț la BBC, în 1968, considerate de experți drept unele dintre cele mai bune ale sale momente artistice, urmează să fie lansate în luna iulie.

Compilația intitulată „Louis in London” va include piese cunoscute precum „The Bare Necessities”, „Mack the Knife” și „Hello, Dolly!”, ultima dintre ele având premiera chiar astăzi, însoțită de un videoclip cu Armstrong evoluând în studiourile BBC, potrivit aceleiași surse.

Pe lângă acestea, albumul va cuprinde și cinci înregistrări inedite: „(Back Home Again) In Indiana”, „You’ll Never Walk Alone”, „Ole Miss”, „Blueberry Hill” și „What a Wonderful World”. Melodiile au fost capturate live la BBC pe 2 iulie 1968, la doar câteva săptămâni după ce Armstrong îl detronase pe Cliff Richard de pe locul 1 în topurile din Marea Britanie cu versiunea sa originală a piesei „What a Wonderful World”.

Ricky Riccardi, director al colecțiilor de cercetare de la muzeul Louis Armstrong House și autor a trei biografii ale artistului, premiate cu Grammy, a scris notele de album pentru compilație. Acesta a dezvăluit că a fost contactat de Verve Records pentru a recomanda o arhivă cu înregistrări Louis Armstrong care ar putea fi relansată, iar alegerea sa imediată a fost sesiunea BBC.

„Pentru mine, acesta reprezintă ultimul strigăt de glorie”, a declarat Riccardi. „Îl putem auzi pe Armstrong cântând, întreținând relația cu publicul și făcând totul la un nivel foarte ridicat”, a mai spus acesta.

Până în 1968, Armstrong suferea deja de boli de inimă și rinichi, iar la recomandarea medicilor își încetinise activitatea. Apoi, brusc, conform lui Riccardi, a început să cânte la trompetă din nou, ceea ce a dus la această înregistrare BBC din Londra. „Cântă minunat, are un ton excelent la trompetă - era Armstrong la apogeu. Din păcate, doar două luni mai târziu a fost nevoit să se retragă complet din activitate. A mai avut câteva reveniri, dar a murit în 1971. Chiar dacă au existat momente eroice, pentru el a fost o luptă continuă. Așa că să-l avem în studiourile BBC cu această calitate a sunetului este fantastic", a mai spus Riccardi.

Armstrong a primit o copie a înregistrărilor BBC din Londra din 1968 și a atașat un bilet pe aceasta pe care scria „pentru fani”. „Și-a dorit ca fanii săi și lumea să audă această înregistrare”, a spus Riccardi.

Riccardi consideră, de asemenea, că interesul tot mai mare pentru Armstrong și pentru moștenirea sa artistică face din 2024 momentul „perfect” pentru lansarea acestei compilații.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel