Londra, asaltată de ploșnițe! Firmele de dezinsecție nu mai fac față solicitărilor

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Social
Ploșniță de pat
Ploșniță de pat

Firmele de dezinsecţie din Londra spun că sunt ''asaltate'' de solicitări referitoare la ploşniţe şi au avertizat că răspândirea acestor insecte este ''scăpată de sub control'', informează DPA şi PA Media.

Tony King, proprietarul firmei Pied Piper Pest Control, a spus că au fost găsite ploşniţe în birouri, autovehicule, dar şi în locuinţe. Am fost asaltaţi de solicitări referitoare la ploşniţe - muncim pe brânci din cauza asta de cel puţin opt sau nouă luni, a declarat el pentru agenţia de presă PA.

Acesta a adăugat că este o epidemie de ploşniţe în West London, unde apartamentele din casele victoriene sunt principala sursă a cazurilor. Potrivit lui King, creşterea este cauzată de intensificarea călătoriilor internaţionale ca urmare a încheierii pandemiei de COVID-19.

Au în casă, dar nu zic nimic!

El a adăugat că o altă problemă este că mulţi oameni au ploşniţe, dar nu le raportează. David Cain, fondatorul firme Bed Bugs Limited, a spus că s-a înregistrat o creştere exponenţială a cazurilor de ploşniţe în ultimii 20 de ani şi că în prezent au scăpat de sub control.

Problema este mai gravă acum decât a fost probabil prin anii 1930 şi 1940, a mai spus el. Numărul cazurilor de ploşniţe cu care s-a confruntat a crescut de la circa patru-cinci pe săptămână în 2007 la 15-20 anul acesta. Nu sunt doar în paturile oamenilor: sunt în transportul public, cabinete medicale, cinematografe, restaurante - peste tot, a mai spus acesta.

Cain a spus că ştirile despre infestarea din Paris a determinat o creştere a solicitărilor în Londra, ca un fel de diversiune creată de social media. Oamenii se confruntă cu ploşniţe în aproape toate marile oraşe din lume. Nu relatează despre ele atât de mult pe reţelele de socializare aşa cum fac cei din Paris.

S-a demonstrat, dar nu s-a întâmplat

Richard Naylor, directorul Bed Bug Foundation, a spus că se caută metode alternative pentru stârpirea ploşniţelor întrucât rezistenţa la insecticide a devenit o problemă reală. El a mai adăugat că sunt puţine dovezi potrivit cărora ar transmite boli. S-a demonstrat teoretic în câteva studii de laborator că sunt câteva lucruri pe care le pot transmite, dar nu s-a întâmplat aproape niciodată.

Principala problemă cu ploşniţele este impactul asupra sănătăţii mintale, care poate fi extrem de sever. Căci oamenii care se confruntă cu ploşniţele tind să fie ruşinaţi de situaţie. Dr Naylor, care are un doctorat despre ecologia ploşniţelor la Universitatea din Sheffield, a adăugat că acest lucru poate provoca un sentiment de izolare şi privare de somn.

El a spus că o metodă bună de a evita ploşniţele este de a nu pune bagajele pe pat, de a le ţine departe de pat atunci când vizităm hoteluri şi spitale. Transport for London, societatea de transport londonez, a spus că nu are ştiinţă de niciun caz confirmat de ploşniţe în reţeaua de transport din capitala Marii Britanii. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel