Locuitorii unei regiuni din Italia vor primi gaze naturale gratis. Cum este posibil?

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie de la Patrycja Grobelny, Pexels
Fotografie de la Patrycja Grobelny, Pexels

Regiunea Basilicata din sudul Italiei va face gazul gratuit pentru toți rezidenții, în urma unui acord între autoritățile regionale și companiile energetice active în zonă.

Conform unei noi legi aprobate săptămâna aceasta de consiliul regional, costul gazului consumat de rezidenți va fi eliminat din facturile lor - relatează ziarul La Stampa - lăsând doar costurile de transport și taxele de serviciu.

Acordul este rezultatul negocierilor dintre guvernatorul de centru-dreapta al regiunii, Vito Bardi, și companiile energetice Eni, Total și Shell, în legătură cu așa-numita „compensație de mediu”.

Acestea sunt fonduri plătite unei regiuni pentru a o compensa perturbările cauzate de activitatea minieră.

Conform acordului, producătorii de energie vor pune la dispoziție gratuit aproximativ 200 de milioane de metri cubi de gaz pe an, până în 2029.

Aranjamentul este valabil doar pentru utilizatorii casnici, nu și pentru companii.

Aproximativ 110.000 de familii vor beneficia de pe urma acordului, iar oamenii se așteaptă să își vadă facturile reduse cel puțin la jumătate din octombrie încolo.

Basilicata este denumită „Texasul Italiei”. Cea mai mare parte a producției naționale de țiței și metan este concentrată în regiune.

Mișcarea înseamnă că Basilicata va deveni singura regiune din Italia și, probabil, printre puținele zone din Europa, ai căror locuitori vor fi la adăpost de creșterile prețurilor la energie, care se așteaptă să urce vertiginos în continuare.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel