Locomotiva unui tren a luat foc în mers. Călătorii s-au autoevacuat

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Fotografie creată de Johannes Plenio, de la Pexels
Fotografie creată de Johannes Plenio, de la Pexels

Pompierii din Maramureș au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la locomotiva unui tren de călători. 

UPDATE: O degajare de fum s-a produs, miercuri, în zona Satlung, pe Someş-Mireşu Mare, la locomotiva trenului Regio 4044 care circula în relaţia Baia Mare - Jibou, a anunţat CFR Călători.

"Astăzi, 12 ianuarie 2022, la trenul Regio 4044 care circulă în relaţia Baia Mare - Jibou s-a produs o degajare de fum la locomotivă, în zona Satlung pe Someş-Mireşu Mare. Conform procedurilor aferente unor asemenea situaţii a fost avizat serviciul 112, o echipă de intervenţie deplasându-se la faţa locului. Siguranţa şi securitatea pasagerilor nu au fost afectate", se menţionează într-un comunicat al companiei, scrie Agerpres. 

Potrivit sursei citate, trenul Regio 4044 a fost retras în staţia Satlung pe Someş, iar călătorii au fost preluaţi de trenul Regio 4096 Baia Mare - Jibou - Cluj Napoca. Trenul Regio 4096 înregistrează o întârziere indirectă de 100 de minute.

Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de comisia de cercetare. 

- Știrea inițială -

Locomotiva unui tren Regio care urma să ajungă în gara din municipiul Baia Mare a luat foc la intrarea în comuna Mireşul Mare, iar călătorii s-au autoevacuat, fără a fi înregistrate victime, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuş, scrie Agerpres. 

"Din primele informaţii, arde sub podeaua locomotivei. Nu sunt victime. Intervin Detaşamentul de pompieri Baia Mare, cu două autospeciale de stingere şi Punctul de lucru din Şomcuta Mare, cu un echipaj de stingere şi unul EPA SMURD", a precizat reprezentantul ISU Maramureş.

Potrivit acestuia, toţi călătorii din trenul Regio s-au autoevacuat la scurt timp după oprirea acestuia. Zona în care a avut loc incidentul este situată la o distanţă de peste 20 de kilometri de municipiul Baia Mare.

Femeie găsită inconştientă în urma unui incendiu ce ar fi fost declanşat intenţionat în casa în care locuia

O femeie de 47 de ani din comuna Sineşti a ajuns la spital intoxicată cu monoxid de carbon în urma unui incendiu provocat intenţionat în casa în care locuia, au anunţat, joi, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, femeia a fost găsită de pompieri inconştientă, fiind stabilizată de paramedici şi apoi preluată de o ambulanţă SAJ şi transportată la o unitate spitalicească pentru acordarea de îngrijiri medicale.

"În data de 11.01.2022, la ora 20,52, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'General Magheru' al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Sineşti. Până la stingerea flăcărilor, au ars acoperişul casei de locuit, construit din lemn, pe o suprafaţă de circa 4 mp şi bunurile din două camere. De asemenea, au fost degradate bunurile din alte două camere şi mobilierul din acestea. A fost necesară intervenţia echipajului SMURD pentru stabilizarea proprietarei, în vârstă de 47 de ani, găsită în stare de inconştienţă din cauza inhalării de monoxid de carbon", au precizat reprezentanţii ISU Vâlcea.

În urma cercetărilor preliminare, pompierii au stabili că incendiul a fost generat de utilizarea unei surse de aprindere, cazul fiind preluat de poliţişti pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs acesta. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel