Lockdown total în Austria. Măsuri pentru 10 zile, dar ESTE PROBABILĂ o extindere a perioadei. Vaccinare obligatorie de la 1 februarie

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

Austria va intra în lockdown total de luni, 22 noiembrie.

Mai mult, vaccinarea anti-Covid va deveni obligatorie din februarie 2022, a anunțat vineri cancelarul Alexander Schallenberg.

Autoritățile de la Viena sunt primele din Uniunea Europeană care reimpun un lockdown total, începând de luni, pentru întreaga populaţie.

Anunţul a fost făcut de cancelarul conservator Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă în Tirol, după discuţii cu guvernatorii landurilor austriece.

Trebuie 'să privim realitatea în faţă. În pofida lunilor de persuasiune, nu am reuşit să convingem suficient de mulţi oameni să se vaccineze', a spus el.

Cât vor dura restricțiile drastice



El a anunţat că lockdown-ul va dura iniţial 10 zile, dar nu mai mult de 20 de zile în total.

Este vizată și introducerea vaccinării obligatorii de la 1 februarie 2022, în faţa resurgenţei epidemiei de COVID-19, transmit AFP şi Reuters.

'Creşterea durabilă a ratei de vaccinare este singurul mijloc de a ieşi din acest cerc vicios', a subliniat Schallenberg.

În Austria este deja în vigoare de luni un lockdown impus persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19, care pot să-şi părăsească locuinţele doar pentru cumpărături esenţiale, pentru a merge la lucru sau la medic.

Spary nazal anti-COVID. Reduce mortalitatea și potențează eficacitatea vaccinurilor

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel