Liz, artista care a cucerit scena "Vocea României": M-a durut atunci lipsa de acceptare

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa foto: Luiza Cobori, Instagram
Sursa foto: Luiza Cobori, Instagram

Luiza Cobori a vorbit despre cariera pe care a reușit să și-o construiască pe plan muzical.

Liz este artista de la Vocea României, care a reușit să obțină toată admirația publicului, dar și a juraților. Experiența aceasta a fost extrem de importantă pentru cariera ei muzicală, pentru că, de atunci, artista nu a mai părăsit scena pentru niciun moment.

"Vocea României a fost o experiența ce va ocupa mereu un loc aparte în tolba cu amintiri. Mă consider norocoasă că am avut ocazia să trăiesc momentul Vocea României. Am cântat pe una dintre cele mai mari scene de voce din România, într-un moment în care fizic, cel puțin, nu eram chiar „relaxată”. A fost o experiență care mi-a arătat cine sunt. M-am simțit cu adevărat puternică și specială. Sigur că și întreaga echipă de la Vocea, oameni grozavi, au contribuit la această experiență.", a declarat Luiza Cobori în exclusivitate pentru Spectacola.

Liz a apărut pe scenă însărcinată în 8 luni

Ceea ce a trezit și mai mult admirația publicului a fost faptul că aceasta și-a făcut apariția pe scenă, când sarcina ei era deja destul de avansată. Chiar dacă artista s-a simțit extrem de mândră de prestația ei, gurile rele nu au ocolit-o însă.

"Nu m-am văzut niciodată eroină, însărcinată fiind pe scenă. Nici atunci și nici acum când revăd imaginile. Asta nu înseamnă că nu eram mândră de mine. Este drept că i-am impresionat pe cei de acasă și să știi că nu doar în sens pozitiv. Au fost, deopotrivă, laude și empatie, dar și critici de tot soiul. Inclusiv legat de faptul că femeia însărcinată trebuie să îmbrace doar un anumit tipar de haine, nicidecum unul care să lase la vedere formele rubensiene cu care sarcina o înobilează pe viitoarea mămica. M-a durut atunci lipsa de acceptare și toată neiubirea asta despre care aflam., a mai mărturisit aceasta.

"Actoria este meseria mea principală"

"Actoria este meseria mea principală și, probabil, pregătirea mea în actorie m-a ajutat să progresez mai rapid în muzică. Vorbesc din momentul în care am început să studiez tehnica vocală și până acum. Nu-mi erau chiar străine informațiile pe care le primeam în tehnica de cântat. Erau doar explicate în alte cuvinte. Folosim tehnică vocală și în teatru pentru a rosti textul pe scenă. Altfel, n-am reuși să ducem un spectacol până la capăt. Nu mi se par departe una de cealaltă. Conduita de spectacol se păstrează, etica în scenă, de asemenea. La scurt timp după ce am născut-o pe Vera, am avut ocazia să fac parte din distribuția unui spectacol de muzical – We Will Rock You, în regia lui Răzvan Mazilu, și probabil că și această experiență m-a ajutat să înțeleg mai clar muzica în tandem cu actoria.", a spus Liz în exclusivitate pentru Spectacola.

Ce ritual are artista, înainte de a urca pe scenă

Ca orice artist, și Luiza Cobori are un ritual de care ține mereu cont, înainte de a urca pe scenă. Artista mărturisește că face asta de fiecare dată.

"Îmi iau câteva momente cu ochii închiși pentru a mă concentra, fără excepție. La teatru, pentru că echipa este mai numeroasă și pentru că am învățat să facem asta în facultate, iar eu joc cu mai mulți foști elevi de-ai profesorului meu de actorie, Virgil Ogasanu, păstram încă „cercul” de dinainte de a intra în scenă. Ne prindem de mâini în cerc, închidem ochii și încercăm să ne ascultăm cadența respirației. Te ajută să te concentrezi, dar și să te conectezi cu colegii alături de care vei juca în scenă, pentru că actoria este despre spectacol mai presus de prestația individuală.", a mai dezvăluit ea.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel