Liverpool se transformă în „Taylor Town”: Instalații dedicate superstarului pop

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: captură Youtube Taylor Swift
Sursa: captură Youtube Taylor Swift

Liverpool se pregătește să devină „Taylor Town” în onoarea celor trei concerte sold-out ale superstarului pop Taylor Swift, parte a turneului Eras Tour pe stadionul Anfield, în perioada 13-15 iunie.

Pentru a marca evenimentul, artiști locali lucrează la realizarea unor instalații creative pe „Taylor Trail” – un traseu dedicat muzicii lui Taylor Swift ce va cuprinde 11 opriri reprezentând fiecare album din discografia cântăreței, potrivit BBC.

De la un pian grandios acoperit cu mușchi la un tron de aur, aceste instalații vor fi finalizate până pe 8 iunie și vor putea fi admirate de fani pe tot parcursul evenimentului.

Una dintre artiste, Rachel Smith-Evans, a declarat că s-a transformat într-o „super fană” după ce a petrecut săptămâni creând un pian inspirat de albumul „Evermore”. Acest pian „viu”, situat în Grădinile Bluecoat, este deja populat de buburuze și bondari, promițând să crească și să evolueze odată cu trecerea timpului.

„Nu eram o fană înrăită înainte, dar cu siguranță sunt acum”, a mărturisit artista.

Kirsten Little, co-fondator al Make CIC – organizația din spatele proiectului – este convinsă că fanii vor fi „entuziasmați de traseu”. Instalațiile vor fi amplasate în locații-cheie precum Liverpool ONE, Royal Albert Dock, Metquarter și opt alte puncte din oraș.

Una dintre opriri va fi pe College Lane, unde va fi expusă o pictură murală dedicată celui mai recent album al lui Taylor Swift, „The Tortured Poets Department”. Artista Catherine Rogers a explicat că muralul a „prins viață” datorită ascultării repetate a melodiilor lui Swift în timpul creației.

„Înțeleg acum de ce oamenii devin atât de obsedați”, a spus ea. „Versurile ei spun o poveste”, a mai spus aceasta.

Pe lângă instalațiile artistice, „Taylor Trail” va include și ateliere de creație pentru fani. Bethan Flanagan va organiza ateliere de personalizare a hainelor cu tehnici denim și tie-dye pentru cei care își doresc ținute unice pentru concertele Eras Tour.

Turneul Eras va debuta pe teritoriul Regatului Unit pe 7 iunie la Edinburgh, înainte de a ajunge pe legendarul stadion Anfield din Liverpool.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel