Lionel Messi, câştigătorul Premiului Laureus pentru cel mai bun sportiv al anului

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Preţul biletelor pentru posibilul debut al lui Messi la Inter Miami a explodat la 9.000 dolari
Preţul biletelor pentru posibilul debut al lui Messi la Inter Miami a explodat la 9.000 dolari

Fotbalistul argentinian Lionel Messi a fost răsplătit cu premiul pentru cel mai bun sportiv al anului trecut, luni seara, la Paris, în cadrul Galei Premiilor Laureus, dar meritele sale au fost recunoscute şi prin premiul pentru cea mai bună echipă a anului, acordat naţionalei albiceleste, care a cucerit titlul de campioană mondială în decembrie, în Qatar, transmite AFP.

Messi, 35 ani, este primul sportiv care reuşeşte să câştige ambele premii la aceeaşi Gală Laureus, au precizat organizatorii.

Atacantul echipei Paris Saint-Germain, ca cărui carieră a fost încununată cu şapte Baloane de Aur, mai câştigase premiul Laureus pentru cel mai bun sportiv al anului în 2020, dar atunci l-a împărţit cu pilotul britanic Lewis Hamilton, septuplu campion mondial de Formula 1.

Căpitanul naţionalei de fotbal a Argentinei a asistat la ceremonia premiilor Oscar din sport, cum sunt considerate premiile Laureus, alături de soţia sa Antonela.

Contracandidaţii lui Messi la câştigarea trofeului au fost fotbalistul francez Kylian Mbappe, coechipierul său de la PSG, pe care l-a învins în finala Cupei Mondiale din Qatar, tenismanul spaniol Rafael Nadal, campionul mondial de Formula 1, olandezul Max Verstappen, recordmanul la săritura cu prăjina, suedezul Armand Duplantis, baschetbalistul american Stephen Curry.

Priveam numele unor legende incredibile care au câştigat premiul Laureus de cel mai bun sportiv al anului înaintea mea: Schumacher, Woods, Nadal, Federer, Bolt, Hamilton, Djokovic. Sunt impresionat de compania în care mă aflu şi este o onoare unică, a declarat Messi.

Atleta jamaicană Shelly-Ann Fraser-Pryce, campioană mondială în proba de 100 m pentru a cincea oară în august la Eugene (SUA), a primit distincţia de cea mai bună sportivă a anului, tânărul tenisman spaniol Carlos Alcaraz, câştigătorul turneului US Open 2022, în urma căruia a fost lider mondial mai multe săptămâni, a fost recompensat cu premiul pentru revelaţia anului, iar fotbalistul danez Christian Eriksen a fost premiat pentru revenirea anului, după ce şi-a continuat cariera la cel mai înalt nivel, la Manchester United, în urma unui stop cardiac suferit în 2021, într-un meci de la EUR 2020.

Alte distincţii au fost acordate elveţiencei Catherine Debrunner, care a câştigat în 2022 primele sale maratoane, la Berlin şi Londra (sportivul cu handicap al anului), chinezo-americancei Eileen Gu, dublă campioană olimpică la schi acrobatic (sportivul anului la sporturi extreme), precum şi programului TeamUp, care foloseşte activitatea fizică pentru a contribui la reducerea stresului la copiii refugiaţi, reprezentat de atacantul polonez Robert Lewandowski (FC Barcelona).

Trofeele Laureus sunt decernate în fiecare an, începând cu 2000, de către Academia Laureus, un juriu compus din 71 de mari legende ale sportului, între care se numără şi fosta mare gimnastă română Nadia Comăneci.

Ceremonia din 2023 este prima realizată cu public din 2020, după două ediţii virtuale din cauza pandemiei de coronavirus.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel