Lil Wayne, colaborare cu Will.I.am. O nouă ocazie pentru rapper-ul din New Orleans să demonstreze că e cel mai bun

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Lil Wayne apare pe cea mai nouă piesă a lui Will.I.am, intitulată „The Formula”.

Lil Wayne este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști hip-hop din lume, cu o carieră de peste două decenii și zeci de albume, mixtape-uri și colaborări de succes. Dar cine este omul din spatele numelui de scenă și cum a ajuns el să domine industria muzicală?

Lil Wayne s-a născut sub numele de Dwayne Michael Carter Jr. pe 27 septembrie 1982, în New Orleans, Louisiana . A crescut într-unul dintre cele mai sărace cartiere ale orașului, Hollygrove, unde a început să facă rap de la vârsta de 8 ani. A atras atenția lui Bryan Williams, fondatorul casei de discuri Cash Money Records, care i-a oferit o șansă să-și demonstreze talentul. Astfel, Lil Wayne a devenit membru al grupului Hot Boys, alături de Juvenile, B.G. și Turk, și a lansat două albume cu ei: Get It How U Live!! (1997) și Guerrilla Warfare (1999).

În 1999, Lil Wayne și-a făcut debutul solo cu albumul Tha Block Is Hot, care a vândut peste un milion de exemplare. Următoarele două albume, Lights Out (2000) și 500 Degreez (2002), nu au avut însă același succes comercial. Lil Wayne a decis atunci să-și schimbe strategia și să se concentreze pe mixtape-uri, adică înregistrări distribuite gratuit pe internet, fără intermediul unei case de discuri. Primul său mixtape solo a fost Da Drought (2003), care i-a adus recunoaștere în mediul underground. În același an, a fondat și propria sa casă de discuri, Young Money Entertainment, care avea să lanseze hituri cu Lil Wayne, Drake și Nicki Minaj.

Albumul care l-a consacrat pe Lil Wayne ca unul dintre cei mai importanți rapperi ai generației sale a fost Tha Carter (2004), care a ajuns pe locul 5 în topul Billboard 200 și a avut un single de succes, „Go D.J.”. Pe acest album, Lil Wayne și-a etalat versatilitatea și originalitatea ca artist, cu versuri profunde și ingenioase, care vorbeau unei largi categorii de public. De asemenea, a început să colaboreze cu alți artiști consacrați sau în ascensiune, cum ar fi Destiny’s Child, T.I., Kanye West sau Eminem.

Lil Wayne a continuat seria albumelor Tha Carter cu Tha Carter II (2005), Tha Carter III (2008), Tha Carter IV (2011) și Tha Carter V (2018). Fiecare dintre aceste albume a avut piese care au devenit hituri internaționale, cum ar fi „Fireman”, „Lollipop”, „6 Foot 7 Foot” sau „Mona Lisa”.

Lil Wayne a câștigat patru premii Grammy în 2009 pentru Tha Carter III și single-urile sale . A vândut peste 100 de milioane de discuri la nivel mondial și a fost numit „cel mai bun MC în viață” de revista Rolling Stone în 2008.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel