Liga Campionilor. Șocul SFERTURILOR: Chelsea - Real Madrid. Tabloul complet

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport
Foto: pexels.com
Foto: pexels.com

Chelsea, deţinătoarea trofeului, o va înfrunta pe Real Madrid în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Chelsea o va întâlni pe Real Madrid într-unul din ”clasicele” competiției europene.

Un alt duel între o echipă engleză şi una spaniolă va fi cel care le opune pe Manchester City, finalista de anul trecut, şi pe Atletico Madrid. Atletico a jucat trei finale în competiţie (1974, 2014, 2016), iar în sezonul trecut s-a oprit în optimi, învinsă de Chelsea (0-1, 0-2), scrie Agerpres.

Bayern, una dintre favoritele competiţiei, o va întâlni pe Villarreal, în timp ce Liverpool va juca împotriva portughezilor de la Benfica.

Bavarezii au şase trofee în palmares (1974, 1975, 1976, 2001, 2013, 2020), anul trecut fiind eliminaţi în sferturi de PSG. Cel mai bun rezultat al Submarinului galben în Champions League este semifinala din 2006. În sezonul trecut, Villarreal cucerea trofeul Europa League după o finală cu Manchester United (11-10 la loviturile de departajare).

Liverpool a câştigat de şase ori competiţia (1977, 1978, 1981, 1984, 2005, 2019), anul trecut fiind scoasă din cursă de Real Madrid, în sferturile de finală. Benfica se poate mândri şi ea cu două trofee, obţinute însă demult, în 1961 şi 1962. În sezonul trecut, lusitanii au ieşit în şaisprezecimile de finală ale Europa League.

Cele două echipe s-au înfruntat ultima oară în sezonul 2005/06, în optimi, când Benfica s-a impus cu 3-0 la general.

În semifinale, învingătoarea dintre Chelsea şi Real o va întâlni pe câştigătoarea dublei Manchester City/Atletico Madrid.

Finala se va juca pe 28 mai, pe Stade de France din Saint-Denis, după ce iniţial fusese atribuită oraşului Sankt Petersburg.

Sferturile de finală (5/6 aprilie, 12/13 aprilie)
Chelsea - Real Madrid
Manchester City - Atletico Madrid
Villarreal - Bayern Munchen
Benfica - Liverpool

Semifinale (26/27 aprilie, 3/4 mai)
Manchester City/Atletico Madrid - Chelsea/Real Madrid
Benfica/Liverpool - Villarreal/Bayern Munchen

Europa League

FC Barcelona va înfrunta echipa germană Eintracht Frankfurt în sferturile de finală ale Europa League la fotbal, potrivit tragerii la sorţi efectuate, vineri, la Nyon.

Barcelona, care a eliminat-o în optimi pe Galatasaray, va juca primul meci în deplasare, pe 7 aprilie, iar în data de 14 aprilie va fi gazdă, pe Camp Nou. Eintracht a câştigat trofeul (Cupa UEFA) în 1980.

Atalanta, echipă la care joacă românul Valentin Mihăilă, va înfrunta vicecampioana Germaniei, RB Leipzig, care a beneficiat în optimi de excluderea echipei ruse Spartak Moscova din competiţie.

Glasgow Rangers, formaţie la care e legitimat românul Ianis Hagi (accidentat în prezent), va primi replica echipei portugheze Sporting Braga. Lusitanii au jucat finala din 2011, iar Rangers a disputat finala Cupei UEFA în 2008.

Celălalt sfert de finală va opune echipa engleză West Ham United şi formaţia franceză Olympique Lyon. OL a atins semifinalele competiţiei în 2018.

Finala competiţiei se va desfăşura pe stadionul Ramon Sanchez-Pizjuan din Sevilla, pe 18 mai.

Câştigătoarea va obţine un loc în faza grupelor ediţiei 2022/23 a Ligii Campionilor, în cazul în care echipa nu s-a calificat prin intermediul campionatului intern.

Sferturile de final (tur - 7 aprilie, retur - 14 aprilie)
RB Leipzig - Atalanta Bergamo
Eintracht Frankfurt - FC Barcelona
West Ham United - Olympique Lyon
Sporting Braga - Glasgow Rangers

semifinale (tur - 28 aprilie, retur - 5 mai)
RB Leipzig/Atalanta Bergamo - Sporting Braga/Glasgow Rangers
West Ham United/Olympique Lyon - Eintracht Frankfurt/FC Barcelona

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel