Lewis Hamilton, la un pas de a avea interzis la cursele F1

Oana Pavelescu | Dată: 07 mai, 10:23 | Categorie: Sport
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton

Un nou regulament impus de conducerea Formula 1 a făcut ca Lewis Hamilton să nu poată participa la etapa de la Miami.

Însă campionul mondial en-titre la Formula 1 Lewis Hamilton (37 de ani) ia totuși startul în acest weekend la Miami cu un certificat de incapacitate de muncă sau mai cunoscut sub numele de certificat galben.

Brtianicul a primit acest document pentru bijuteriile pe care le poartă și care au devenit interzise conform noilor reglementări. Acest certificat i-a permis lui Hamilton să participe la sesiunile de antrenamente libere.

Noile reglementări impuse de FIA spun că piloții nu mai au voie să urce în cockpit cu bijuterii. Acest lucru a fost anunțat de directorul de cursă al Knallhart, Niels Wittich, care spune că există probleme de securitate.

F1: Max Verstappen, desemnat pilotul anului de colegii săi

Potrivit informațiilor BILD, departamentul medical al asociației mondiale de sporturi cu motor FIA a acordat această excepție. Motivul ar fi că Hamilton nu ar putea să-și scoată piercingul din nas fără ajutor.

El anunțase deja acest lucru: "Sunt în acest sport de 16 ani și port bijuterii de mult timp. Am doar cerceii și piercingul din nas. Nu pot să-mi scot nici măcar piercingul din nas".

Potrivit informațiilor publicației germane citate, scutirea se aplică la două curse, timp în care Hamilton ar fi trebuit să aibă suficient timp să se organizeze și să își scoată piercingul. În caz contrar, britanicul riscă o penalizare...

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite