Lenny Kravitz şi Billie Eilish, capete de afiş ale unui concert pentru planetă la Paris în iunie

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Billie Eilish, Jon Bon Jovi și Katy se numără printre vedetele care se alătură pentru a lua atitudine împotriva IA în muzică
Billie Eilish, Jon Bon Jovi și Katy se numără printre vedetele care se alătură pentru a lua atitudine împotriva IA în muzică

Lenny Kravitz, Billie Eilish şi Ben Harper vor cânta pe 22 iunie la Paris, în cadrul unui concert caritabil pentru climă şi împotriva sărăciei, în marja unui summit internaţional organizat la iniţiativa Palatului Élysée, a anunţat marţi ONG-ul Global Citizen, potrivit AFP.

Artiştii H.E.R., Jon Batiste, Finneas şi Mosimann vor participa, de asemenea, la festivităţile gratuite prevăzute să aibă loc pe Champ de Mars, care a găzduit deja în 2021 o serie de vedete sub auspiciile organizaţiei filantropice, printre care şi Elton John.

Intitulat "Power our planet: live in Paris", evenimentul va pune în evidenţă summitul pentru un "nou acord financiar global", organizat la 21 şi 22 iunie în capitala Franţei la iniţiativa preşedintelui Macron, cu scopul de a reforma sistemul financiar internaţional pentru a face faţă provocării climatice.

Parisul lansase ideea acestui summit în toamnă, la COP27 din Egipt, alături de prim-ministrul din Barbados, Mia Mottley - a cărei insulă se află în prima linie a ameninţărilor legate de schimbările climatice -, care coprezidează campania "Power our planet" a Global Citizen.

Prin intermediul acestei campanii, organizaţia non-profit speră la o "prezenţă şi un angajament puternic" la Paris din partea noului preşedinte al Băncii Mondiale, Ajay Banga, a secretarului Trezoreriei SUA, Janet Yellen, şi a naţiunilor din G20.

Aceasta a solicitat o "schimbare radicală" pentru a permite ţărilor sărace şi în curs de dezvoltare să aibă acces la "finanţarea de care au nevoie urgentă pentru a-şi accelera tranziţia către energiile curate, a-şi consolida rezistenţa la dezastrele naturale şi a-şi satisface cele mai presante nevoi".

"Nu va exista o tranziţie climatică globală dacă nu ne luptăm pentru mai multă dreptate şi echitate", a avertizat Emmanuel Macron, citat în comunicat.

"Generaţiile următoare moştenesc o planetă devastată de schimbările climatice", a deplâns Lenny Kravitz, făcând apel la "schimbarea lucrurilor".

Co-creat în 2008 de australianul Hugh Evans, Global Citizen, cu sediul la New York, organizează din 2012 Festivalul anual Global Citizen în marja Adunării Generale a ONU, oferind bilete gratuite persoanelor care promit să se mobilizeze împotriva sărăciei.

Produs de Live Nation, concertul de la Paris din iunie va fi difuzat online.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel