Legenda Italiei, Roberto Baggio, a fost jefuit și spitalizat în timpul meciului Euro 2024 împotriva Spaniei

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Legenda fotbalului italian, Roberto Baggio, a fost jefuit sub amenințarea armei și spitalizat în timp ce urmărea meciul Italiei din Euro 2024 împotriva Spaniei, acasă.

Potrivit unui raport al publicației italiene Corriere della Sera, cel puțin cinci hoți înarmați au pătruns în vila lui Baggio din Altavilla Vicentina, lângă orașul Vicenza, în jurul orei 22:00, ora locală, joi seara, scrie The Independent.

Raportul a mai precizat că Baggio a fost lovit în cap cu patul unei arme atunci când i-a confruntat pe hoți, înainte ca aceștia să-l închidă, pe el și familia sa, într-o cameră, în timp ce furau bijuterii, ceasuri și bani, într-un incident care a durat aproximativ 40 de minute.

După plecarea hoților, Baggio a spart ușa și a sunat la poliție, fiind apoi transportat la un spital din Arzignano, unde i s-au făcut câteva copci pentru rana de pe frunte. Membrii familiei sale au fost zguduiți, dar nu au fost răniți. Media italiană a relatat că poliția investighează incidentul după ce a primit înregistrările camerelor de supraveghere.

Ulterior, Baggio a emis o declarație agenției de știri Ansa, prin intermediul agentului său Vittorio Petrone, spunând: „Eu și familia mea dorim să mulțumim tuturor pentru marele afecțiune pe care am primit-o. Mulțumim cu adevărat. În astfel de circumstanțe, orice se poate întâmpla și, din fericire, violența pe care am suferit-o mi-a cauzat doar câteva copci, vânătăi și multă frică. Acum nu rămâne decât să depășim teama.”

Roberto Baggio este căsătorit cu soția sa, Andreina, de 34 de ani și cuplul are trei copii: Valentina, Mattia și Leonardo. El a avut o carieră fotbalistică legendară, jucând 56 de meciuri pentru Italia, marcând 27 de goluri și strălucind la Cupele Mondiale din 1990 și 1994. A ajutat echipa sa să ajungă în finala din SUA '94 cu o serie de performanțe inspirate, dar a ratat penalty-ul decisiv în înfrângerea din lovituri de departajare împotriva Braziliei.

Supranumit „Coada Divină” datorită coafurii sale iconice, Baggio a strălucit și pentru cluburi precum Fiorentina, Juventus, AC Milan și Inter Milano, câștigând de două ori Serie A și Cupa UEFA în 1993 cu Juventus.

Spania a învins în cele din urmă Italia cu 1-0 în meciul pe care Baggio îl urmărea în timpul jafului, cu un autogol al lui Riccardo Calafiori în a doua repriză, care a fost suficient pentru victoria spaniolilor.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel