Legea Educației acoperă nevoile actuale ale sistemului de învățământ. Prof. Mironov: Problemele încep când începi să aplici legile

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
EXCLUSIV

Prof. Alexandru Mironov a fost invitat la DC Edu, emisiune realizată de Sorin Ivan, decan, director revista Tribuna Învățământului, unde a spus că aplicarea legilor este cea mai dificilă parte din implementarea unei legi. 

Profesorul Alexandru Mironov este fost ministru la Tineretului și Sportului din perioada 1993-1996, iar acesta a fost invitat în emisiunea DC Edu, realizată de Sorin Ivan, director revista Tribuna Învățământului. Invitatul a vorbit despre noua Lege a Educației care are menirea de a acoperi lipsurile din învățământul preuniversitar.

Profesorul Mironov apreciază legea ca fiind bună, însă nu poate să nu nege faptul că „aplicarea legii este partea unde se complică lucrurile”, așa cum a mai arătat-o și istoria. În același timp, invitatul emisiunii este de acord cu actuala lege care promite să revoluționeze sistemul de educație din România, chiar dacă anul trecut a fost unul marcat de protestele a mii de profesori din structura de învățământ preuniversitar.

Profesorul a mai menționat și faptul că i se pare o idee bună implicarea autorităților locale în procesul de învățământ, astfel că primarii, de exemplu, ar putea avea un cuvânt de spus în direcția evidențierii problemelor cu care se confruntă școlile - din punct de vedere local.

„Din cât pot eu aprecia, mi se pare că e o lege care  acoperă nevoile actuale. Ea trebuie pusă în aplicare, asta e problema. Legi putem face oricâte, dar când le aplici, de aici încep problemele; Implicarea locală a autorităților locale e bună sau e rea? Părerea mea e că e una bună. Dacă tu, primar local, vezi că nu se implică elevul la școală, că lipsește, atunci să intervină acolo și să scoată în față sursa problemei. După, nu e băgat în seamă partidul părinților - 7 milioane de mame și tați.”, a spus profesorul Alexandru Mironov.”

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel