Legătura dintre bolile de inimă și televizorul. Sigur nu te așteptai la o astfel de concluzie a experților

Ioan Valerian |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: pexels
Foto: pexels

Aproximativ 11% din cazuri ar putea fi prevenite dacă oamenii ar reduce vizionarea la televizor de la două sau mai multe ore la mai puțin de o oră pe zi. În plus, vizionarea excesivă la televizor este asociată cu niveluri nefavorabile de colesterol și glucoză în organism.

Mai mult de unul din 10 cazuri de boală coronariană ar putea fi prevenit dacă oamenii și-ar reduce vizionarea la televizor la mai puțin de o oră pe zi, sugerează cercetările.

Boala coronariană apare atunci când materialul gras se acumulează în interiorul arterelor coronare, determinându-le să se îngusteze, reducând alimentarea cu sânge a inimii. Cercetătorii spun că reducerea timpului petrecut în fața televizorului ar putea reduce riscul de a dezvolta boala.

„Reducerea timpului petrecut uitându-se la televizor ar trebui să fie recunoscută ca o țintă comportamentală cheie pentru prevenirea bolilor coronariene, indiferent de susceptibilitatea genetică și de markerii tradiționali de risc”, a spus dr. Youngwon Kim, profesor asistent la Universitatea din Hong Kong și autor al lucrării. cercetare.

Deși echipa nu s-a uitat la ce se află în spatele asocierii, Kim a spus că studiile anterioare au descoperit că timpul excesiv de vizionare la televizor este asociat cu niveluri adverse de colesterol și glucoză din organism.

Scriind în jurnalul BMC Medicine, Kim și colegii lor raportează modul în care au folosit datele de la 373.026 de britanici albi cu vârsta cuprinsă între 40 și 69 de ani care au făcut parte dintr-un efort cunoscut sub numele de studiul UK Biobank.

Niciunul dintre participanții la studiul echipei nu a avut boală coronariană sau accident vascular cerebral atunci când a fost recrutat la Biobank din Marea Britanie. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit 9.185 de cazuri de boală la participanți prin registrul național de decese și înregistrările de admitere în spital până în toamna anului 2021.

Studiul sugerează că, după luarea în considerare a riscului genetic de boală coronariană, calculat pentru fiecare participant, precum și a factorilor inclusiv indicele de masă corporală, vârsta, sexul, statutul de fumat, dieta, cantitatea de activitate fizică și nivelul de privare - mai mare cantitatea de televiziune vizionată, cu atât este mai mare riscul de a dezvolta boli coronariene.

În comparație cu persoanele care se uitau la televizor patru sau mai multe ore pe zi, cei care se uitau cu o oră sau mai puțin au avut un risc cu 16% mai mic de a dezvolta boală coronariană, în timp ce pentru cei care se uitau două până la trei ore pe zi riscul a fost cu 6% mai mic.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel