Lecţia de Jazz, la Filarmonica Braşov. Toți copiii și adulții sunt invitați: "E o lecţie interactivă, în care ei şi cântă, dar şi exemplifică"

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Pe data de 21 ianuarie, copiii, dar și adulții sunt invitați la Lecția de Jazz.

"Dacă vesel se trăieşte" sau "Twinkle twinkle little star" sunt doar câteva dintre cântecele care se vor putea auzi la Filarmonica Braşov, pe ritmuri de jazz. Este vorba despre un concert educativ - "Lecţia de jazz" -, ce va avea loc pe 21 ianuarie, iar organizatorii spun că atât copiii cât şi adulţii vor participa, alături de artişti de jazz consacraţi, la un adevărat spectacol de interpretare, prin care fiecare va avea acces nu doar la partea teoretică a muzicii de gen, dar şi la partea practică, scrie Rador.

"Am luat legătura cu "Clasic e fantastic" şi cu Cristina Sârbu, şi cu Irina Sârbu, cu amândouă fondatoarele şi ne bucurăm că, în 21 ianuarie, o să vină din nou la Braşov. Au mai fost şi anul trecut, cu "Lecţia de jazz", alături de Tudor Parghel şi Ciprian Parghel. E o lecţie interactivă, în care ei şi cântă, dar şi exemplifică, iar publicul din sală are ceva de învăţat, dar poate să şi participe la spectacol.

Ăsta este aportul pe care noi îl aducem, ca toţi oamenii, indiferent în ce domeniu vor lucra ei, să aibă un fel de gândire puţin mai altfel, creativă, să vadă şi altceva. Să le dăm un impuls să nu stea toată ziua numai pe un scaun în faţa unui computer şi să mai iasă, să vadă o lecţie de jazz", a spus managerul Filarmonicii Braşov, Dragoş Dumitriu.

Despre Jazz

Născut în America, jazz-ul poate fi privit ca o reflectare a diversității culturale și a individualismului acestei țări. De-a lungul istoriei sale, el a străbătut o mulțime de tărâmuri ale artei și s-a extins până la un punct în care stilurile sunt atât de variate încât un artist poate suna diferit de altul, deși cântă la același instrument, scrie blog.mcmusic.ro.

Dacă inițial muzica jazz a pătruns în baruri, acum poate fi auzită în cluburi, săli de concerte, universități și marile festivaluri ale lumii. 

Datorită înregistrărilor timpurii, popularitatea muzicii a crescut la fel ca rafinamentul ei, iar marile centre culturale din toată America au început să prezinte trupe de jazz. Chicago, Kansas City și New York au avut cele mai înfloritoare scene din anii ’40, unde sălile de dans erau pline de fani care veneau să se bucure de improvizații.

De-alungul timpului, mulți alți artiști și-au pus amprenta asupra acestui stil, astfel că în prezent, este o formă de artă extrem de dezvoltată, care continuă să evolueze și să se extindă în multe direcții. Muzica fiecărui deceniu sună altfel, diferit față de cea care a precedat-o. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel