LeBron James ajunge la borna ”1 miliard”: Primul jucător în activitate care a devenit miliardar

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport

LeBron James, superstarul echipei Los Angeles Lakers, este primul jucător în activitate din istoria Ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA) care a devenit miliardar.

LeBron James, în vârstă de 37 de ani, are o avere netă de 1 miliard de dolari, potrivit Forbes.

Jucătorul are mai multe afaceri și investiții precum Lobos tequila sau Uninterrupted. În plus, LeBron a încasat sume imprtante și din contracte de sponsorizare cu Nike, AT&T, PepsiCo și Walmart, scrie Foxsports.

James a debutat ca profesionist în 2003, reuşind să cucerească pe parcursul carierei sale patru titluri de campion al NBA, fiind desemnat de patru ori cel mai valoros jucător al sezonului (MVP). El este al doilea marcator din toate timpurile al Ligii nord-americane, după legendarul Kareem Abdul-Jabbar, pe care are toate şansele să-l depăşească.

În clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi între mai 2021 şi mai 2022, stabilit de Forbes, James ocupă locul al doilea ca venituri totale, cu 121,2 milioane de dolari, după fotbalistul argentinian Lionel Messi, starul lui Paris Saint-Germain (130 milioane de dolari), scrie Agerpres.

În 19 ani de carieră, LeBron James a câştigat peste 385 de milioane de dolari doar din salarii, în timp ce s-a aflat sub contract cu echipele Cleveland Cavaliers, Miami Heat şi Los Angeles Lakers.

De asemenea, James a câștigat peste 900 de milioane de dolaridin alte proiecte de afaceri.

În afara terenului, contractele lui James, care a jucat în vara trecută în filmul "Space Jam: A New Legacy, continuarea unei prime pelicule care l-a avut ca vedetă pe Michael Jordan în anii '90, au făcut posibilă depăşirea barierei de un miliard de dolari ca venituri.

LeBron James a devenit astfel al treilea membru al NBA care intră în acest club select, după Michael Jordan şi regretatul Kobe Bryant, care au devenit însă miliardari după ce au renunţat la baschet.

Peste 500 de milioane de dolari din veniturile jucătorului lui Lakers provin din lichidităţi şi investiţii.

Foarte implicat, de asemenea, în producţiile de la Hollywood, James este în special coproprietar al Fenway Sports Group, care deţine clubul de fotbal FC Liverpool şi echipa de baseball Boston Red Sox. El a ajuns recent la un acord pentru a cumpăra echipa de hochei pe gheaţă Pittsburgh Penguins, care joacă în NHL.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel